Dans med Ungbo!

Gjennom prosjektet «Dans med Ungbo», møtes ungdommer en gang i uken for å danse Afrobeat. Prosjektet har fått støtte via Vålerenga Samfunn sitt Drømmefond.

 Støtte fra Drømmefondet

Prosjektet ble til ved at Ungbo, som er Oslo kommunes botilbud til unge mellom 17 og 23 år som har problemer med å etablere seg på det ordinære boligmarkedet, søkte om støtte via Drømmefondet til å gjennomføre prosjektet. Målet med prosjektet var at tilbudet skulle bidra til økt sosial deltagelse, forebygge utenforskap og bidra til vekst på individnivå.

Lavterskel Afrobeat

Ungdommene møtes hver onsdag for å danse Afrobeat, som er en blanding av afrikansk musikk med western- pop, med koreograf og instruktør River Flows,f i lokalene til Ungbo i nærheten av Oslo sentrum.

Deltagerne påpeker at andre dansetilbud er dyre og bærer preg av at man må være veldig flink for å delta.

– Jeg har hatt lyst til å danse lenge, men det har vært en utfordring på grunn av penger, når man er ung og jobber og studerer så er det vanskelig, sier Ovidia Touray (21).

– Også er dansemiljøet på ulike dansestudio et helt annet nivå føler jeg, så det er litt greit å komme hit hvor ting er litt mer rolig og enkelt, skyter Mona Rufai (22) inn.

God energi og trygt miljø

Kristoffer Helmersen (23) har aldri danset tidligere, men har hatt stor glede av tilbudet som også er det eneste fritidstilbudet han har. Han forteller gledelig om hva tilbudet har gjort for han;

– Det oppstår mye god energi på treningene her, og alle er imøtekommende og til stede. I starten var jeg usikker i kroppen, men nå kjenner jeg at jeg har blitt mye tryggere, forklarer han.

– Den gode energien som er her hjelper også veldig mye på psyken og sånne ting, legger han til.

Ovidia sier seg enig i at tilbudet har betydning i hverdagen.

– Det er deilig med et avbrekk i en hverdag med mye jobb, man får slippet ut litt frustrasjon. Jeg har alltid en god følelse når jeg går herifra. Jeg føler meg lettere – i løpet av timen har jeg har fått svettet ut, snakka og mestra, forklarer hun.

Personlig vekst gjennom dansingen

Danseinstruktør og koreograf, River Flows, forklarer hvorfor hun synes det har vært fint å bli kjent med ungdommen gjennom dansen.

– Jeg er veldig stolt av den veksten jeg har sett hos deltagerne. Det er viktig for meg å se utvikling – både hvordan dansingen blir bedre, men også hvordan de utvikler seg personlig av å danse og fellesskapet som skapes sammen gjennom dansen. Det har vært gøy å se deltagerne jobbe hardt – jeg har pushet dem en del, og de har tatt det imot. Det har vært helt herlig for meg å være her, sier den erfarne danseinstruktøren.

Bokoordinator hos Ungbo, Fatima Berg, har ledet prosjektet og deltatt på alle dansetimene sammen med ungdommene. Hun sier seg enig med River i at de ukentlige dansetimene gir verdi til deltagerne utenom bare dansingen.

– Det er fint å se hvordan deltagerne deler denne erfaringen og alt som kommer ut av det. Jeg ser at de veileder hverandre og kommer med råd, om både dansingen og livet ellers, sier Fatima.

Les mer om Vålerenga Samfunns Drømmefond her.

About Author

Dans med Ungbo!
Rull til toppen