Å ha en jobb å gå til gir oss frihet

Johan Carlos Brandsæter (21) og Daniel Botner (22) har begge gjennomført arbeidstreningsprogrammet Jobbsjansen i regi av Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn. Nå har de begge fått fast jobb på Kiwi Vogts gate på Torshov. Hverdagen deres har endret seg mye nå som de har en jobb å gå til!

 Deltatt på Jobbsjansen Vålerenga

Jobbsjansen er et arbeidstreningsprogram for unge voksne fra 18 – 25 år som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet. Gjennom kursing, tett oppfølging og arbeidstrening i klubben og hos klubbens eksterne samarbeidspartnere er målet at deltagerne skal ta steget inn i det ordinære arbeidslivet mot slutten av programmet.

Betydningen av å ha en jobb å gå til

De unge karene er utvilsomt enige om at det å ha fått en fast jobb har vært veldig positivt for dem. Det gir dem mestring, selvstendighet og frihet forklarer de.

– Nå er jeg ansvarlig for meg selv og ikke avhengig av noen andre, og det er deilig. Nå kan jeg også gjøre ting og kjøpe ting – før jeg begynte å jobbe var økonomien veldig stressende for meg i hverdagen, forklarer Johan.

Videre ser Daniel og Johan tilbake på tiden da de var arbeidsledige som kjedelig og mer meningsløs.

– Å leve uten noe jobb eller noe å gå til var egentlig veldig kjedelig. Du bare går hjemme og vet ikke hva som skjer fremover. Dagene blir like og går i ett, jeg hadde ikke engang oversikt over hvilken dag det var da jeg var arbeidsledig. Nå vet jeg alltid godt hvilken dag det er, sier Johan med et stort smil om munnen.

– Når man har en jobb å gå til så blir det et skille mellom jobb og fritid som gjør at de tingene man liker å gjøre på fritiden ikke blir kjedelig lenger. Også blir det liksom ikke bare å sitte på rommet lenger, legger Daniel til.

Frukt- og grøntansvarlig i ny by

Johan Carlos Brandsæter (21) er en glad nordlending fra Tromsø, som flyttet til Oslo i høst fordi han ville prøve noe nytt. Etter å ha deltatt på Jobbsjansen høsten 2020 har han nylig blitt ansatt i 100% stilling som frukt- og grøntansvarlig på Kiwi Vogts gate.

Selv sier han at han trives med arbeidstidene som er fra kl. 06 – 14, at han lærer mye nytt og at han også får utfordret seg fysisk med mye tunge løft av frukt i butikken. Han kan også fortelle at han liker både å småprate litt med kunder i kassa, og å kunne trekke seg tilbake i fruktavdelingen og gjøre arbeidsoppgavene sine der.

Kjøpsmann for Kiwi Vogts gate, Mathias Køhn, beskriver Johan som en positiv, morsom og pliktoppfyllende kar!

Ansatt i nærbutikken der han vokste opp

Daniel Botner (22) har selv vokst opp på Torshov og kan fortelle at han ofte møter kjente fjes i butikken. Han deltok på Jobbsjansen våren 2020, og ble ansatt i Kiwi etter at han gjorde en god jobb i arbeidstrening i butikken. Han kan fortelle at han trives med at arbeidsoppgavene er varierte, og at han setter stor pris på friheten jobben har gitt han.

Kjøpsmann for butikken, Mathias Langfjæran Køhn, beskriver Daniel som en lojal medarbeider som er til å stole på og som alltid gjør sitt beste på jobb!

-Her handler det aller mest om å virkelig ville jobbe

Bilde: F.v. Kjøpsmann for Kiwi Vogts gate Mathias Langfjæran Køhn, butikkmedarbeider Daniel og frukt- og grøntansvarlig Johan.

Kjøpmann for Kiwi Vogts gate, Mathias Langfjæran Køhn har ansatt Johan og Daniel til tross for at de hadde lite arbeidserfaring og ingen erfaring fra butikk fra før av.

– Det aller viktigste hos mine ansatte er at de er til å stole på, gjør så godt de kan og at de kommer til rett tid. Både Johan og Daniel er uredde for å spørre om ting, pliktoppfyllende og man føler at de virkelig vil jobbe, og det er noe av nøkkelen her, forklarer han.

Han er opptatt av at Johan og Daniel skal ha muligheten til å utvikle seg i jobben, om det er for å få en god referanse og etter hvert prøve en annen type jobb, eller å jobbe seg oppover i Kiwi.

– Enten så fortsetter de her eller så finner de noe annet etter hvert. Det er utrolig viktig å få gode referanser i arbeidslivet. For mange er Kiwi et sted man starter for å få gode referanser og arbeidserfaring. Men det er selvfølgelig gode muligheter for å utvikle seg i Kiwi og jobbe seg oppover i systemet også, forklarer han.

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn er takknemlige for samarbeidet med Kiwi Vogtsgate, og ønsker Daniel og Johan masse lykke til videre i arbeidslivet!

About Author

Å ha en jobb å gå til gir oss frihet
Rull til toppen