Jobbsjansen går digitalt!

Jobbsjansen måtte gjøre en helomvending helt på tampen av oppstarten av arbeidstreingsprogrammet i starten av mars. På grunn av nye, strenge smittevernsrestriksjoner gjennomføres nå hele opplegget digitalt.

Utfordrende tider

Til tross for en krevende situasjon og uforutsigbarhet med tanke på COVID-19, er det likevel 14 deltakere som deltar på vårens kull med Jobbsjansen Ungdom, et program som hjelper unge voksne fra 18 – 25 år inn i arbeidslivet.

Arbeidstreningsprogrammet har til vanlig en fem ukers periodeplan med en blanding av praktiske kurs, som blant annet førstehjelp, konfliktverksted, personlig utvikling, grasrottrener, og tett personlig oppfølging, veiledning, teambuilding og arbeidstrening i klubb.

Prosjektleder for Jobbsjansen, Maren Vik Edvardsen, sier det har vært utfordrende både for Vålerenga Samfunn, kursholdere og for deltakerne.

– Nedstengingen skjedde dagen før oppstart, noe som har vært utfordrende både for deltakerne og for oss. Vi mister også mye av det sosiale felleskapet som vi skaper i Jobbsjansen, og det å bli kjent med hver enkelt tar lengre tid og er mer utfordrende. Heldigvis har vi tilgang på gode digitale verktøy, og en gruppe med ungdommer og kursholdere som er innstilt på å gjøre det beste ut av situasjonen, forklarer Maren.

– Er det noe pandemien har lært oss er det evnen til å tilpasse oss en ny hverdag. Dette er også verdifull erfaring for våre deltakere som er på vei inn i arbeidslivet, avslutter hun.

Verdifulle digitale hjelpemidler

Siden situasjonen er som den er, er Vålerenga Samfunn glade for at vi har muligheten til å gjennomføre kursperioden digitalt. Med digitale hjelpemidler som zoom og teams, har deltagerne gjennomført blant annet kurs i konfliktverksted i regi av Røde Kors, kurs i sosial kompetanse og psykologisk førstehjelp.

Et annet verktøy som har kommet godt med i en digital kurs- og oppfølgingsperiode med ungdommene er en digital jobbsøkerportal fra Karrierehuset, som hjelper deltagere med å organisere og samle alt av dokumenter og prosesser på et sted. Kandidatene kan blant annet bygge CV med ulike maler, administrere søknader, og med drive nettverksbygging. Portalen har også en veilederside der våre prosjektledere kan følge deltagernes prosess.

– Jobbsøkerportalen fra Karrierehuset er verdifull for deltagerne fordi de blant annet enkelt kan bygge CV, finne stillinger og skape en oversikt over hvor de er i prosessen til de ulike aktuelle stillingene. Dette hjelper deltagerne å strukturere arbeidet sitt, og effektiviserer dessuten arbeidet både for deltagerne og prosjektledere som veileder i prosessen, forklarer prosjektleder Maren Edvardsen.
Oversiktlig og brukervennlig verktøy fra Karrierehuset som hjelper deltagerne fra Jobbsjansen i søkeprosessen.

Fornøyde deltagere

Til tross for digital gjennomføring er deltakerne i jobbsjansen fornøyde med kursperioden så langt, og tar med seg mye læring videre. Ayub (24) forklarer hvordan kursene han har deltatt på så langt har gitt han nye perspektiver;

– Før Jobbsjansen var jeg ganske sjenert person. Jobbsjansen har hjulpet meg med å åpne meg selv til mennesker, kommunisere bedre og ha bedre forståelse på CV og søknad og se på verden annerledes, sier han.

Najma (21) synes også at Jobbsjansen så langt har vært en god opplevelse;

– Det har vært veldig fin oppstart på Jobbsjansen, og en fin opplevelse. Vi møtes digitalt, og det har gått bra, selv om det også er utfordrende, forklarer hun.

Gjør det beste ut av en krevende situasjon

Edvardsen sier de har gjort mye for å legge til rette for deltakerne, men gleder seg til vi kan møtes som normalt.

– Vi har prøvd å legge til rette så godt vi kan med opplæring, personlig oppfølging via Teams og utlån av pc ’er. Vi gjør vårt beste for å gi deltagerne et så godt tilbud som mulig, og håper på at vi kan få til noen fysiske samlinger senere i programmet. Ungdommene synes det er trist å miste det sosiale aspektet, men har vært flinke til å bidra digitalt, og gjøre sitt beste ut ifra en krevende situasjon, avslutter Edvardsen.

Les mer om Karrierhuset og deres digitale plattform her:  https://karrierehuset.no/tjenester/digital-karriereplatform/

Les mer om Jobbsjansen her: https://vif-samfunn.no/jobbsjansen/jobbsjansen-ungdom/

Jobbsjansen går digitalt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen