Verdens helsedag!

I dag er det verdens helsedag som markeres av FN. Fysisk aktivitet er viktig både for den fysiske helsen, men også den psykiske helsen. Gutta på Vålerenga Samfunn sitt Gåfotballag er enige om at laget bidrar til bedre helse

Engaaktiv 

«Engaaktiv» er ett av Stiftelsens fire hovedprosjekter, og har helse som sitt hovedfokus. For mange er idretten en arena som gir mestring, et inkluderende fellesskap og bedrer den fysiske helsen. Et av prosjektene som tilhører under «Engaaktiv», er Gåfotballen. Det er et fotballtilbud for eldre over 60 år og er en variasjon av vanlig fotball hvor man ikke har lov til på løpe, takle eller ha ballen over hoftehøyde. På denne måten unngår vi skader og dette gjør at alle skal kunne være med å spille fotball.  

 

Stig Christensen fraVålerenga Samfunns gåfotballag!

Bedrer livskvaliteten

Gåfotballaget består av en ivrig gjeng av menn 60+ fra hele Oslo. Tilbudet som gir spillergruppen trening og et trivelig fellesskap med sosialt fokus, er utvilsomt helsefremmende for gjengen som vanligvis trener to ganger i uka.

– Gåfotballen fører til at vi får opp pulsen, holder formen og får vært sosiale. Også har vi noe å se frem til. Det bedrer livskvaliteten», sier Stig som spiller på gåfotballaget.

Gåfotballen har på grunn av COVID-19 ikke fått trent som normalt. Vi håper at vi starte opp igjen snart!

Lyst til å vite mer?

Ønsker du å begynne på gåfotballaget eller har spørsmål, ta kontakt med trener Maren Vik Edvardsen på mail maren@vif.no eller tlf. 936 07 399.

Om du ønsker å lese mer om gåfotballen kan du se her: https://vif-samfunn.no/engaaktiv/gafotball/

About Author

Verdens helsedag!
Rull til toppen