Jobbsjansen er klare for arbeidstrening hos bedrift!

Høstens kull med Jobbsjansen- deltagere har nå fullført kursperioden, og er klare for å prøve seg i arbeidstrening hos ulike samarbeidspartnere til klubben. Etter seks uker med daglige samlinger på Valle, blir det spennende å få prøve seg hos en bedrift!

Jobbsjansen Ungdom

Jobbsjansen Ungdom er et arbeidstreningsprogram for ungdom i alderen 17 – 25 år som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet. Prosjektet tar sikte på å gi ungdom fra Oslo og Akershus arbeidstrening hos Vålerenga Samfunn og hos utvalgte samarbeidspartnere. Målet er at ungdommene får seg jobb hos samarbeidspartnerne etter endt arbeidstrening på ca. 5 måneder. Jobbsjansen har fokus på å gi deltagerne tett oppfølging, opplevelse av mestring og personlig utvikling.

Variert kursperiode

I løpet av seks uker har deltagerne blant annet gjennomført kurs i kommunikasjon, lederrollen, konfliktmekling, CV- og søknad, trenerkurs, psykisk helse, og personlig økonomi. Deltagerne har også gjennomført treningsøkter og team-building.  Kursene holdes av ulike organisasjoner og samarbeidspartnere av Vålerenga Samfunn. 

 

RSM Norge holdt kurs i personlig økonomi for deltagerne tidligere i høst, gjennom initiativet hos bedriften «en dag for andre». Initiativet går ut på at ansatte i bedriften bruker en dag på noe samfunnsnyttig der noen andre står i fokus.

Kurset var verdifull læring for ungdommene om ting de ikke har lært gjennom skolen, men som er viktige for å klare seg som unge voksne. Skatt, lån, inkasso, sparing, forsikring og ikke minst hvordan man skal sette opp et budsjett, var noen av temaene deltagerne fra arbeidstreningsprogrammet fikk lære om. 

Bilde fra kurs i personlig økonomi i regi av RSM Norge.

Vålerenga Samfunn ønsker alle Jobbsjansen- deltagerne lykke til i praksis hos bedrift, og ser frem til å følge de på reisen videre! Deltagerne er fortsatt inne hos Vålerenga Samfunn en gang i uka for oppfølging. 

About Author

Jobbsjansen er klare for arbeidstrening hos bedrift!
Rull til toppen