Community Champions League er i gang!

Etter en lengre pause på grunn av Covid-19, kunne vi endelig starte opp prosjektet Community Champions League igjen denne høsten. Fotballigaen med et sterkt sosialt fokus arrangeres for 9.trinnselever på ulike skoler i Oslo. Det konkurreres både på fotballbanen og om å bidra i lokalmiljøet.

Sosialt fokus

Vålerenga Samfunn startet prosjektet Community Champions League høsten 2019. Prosjektet har sin bakgrunn fra Nederland og klubbene NAC Breda og Feyenoord Rotterdam som i flere år har arrangert det de kaller street leagues. Disse ligaene har handler om mer enn bare å spille fotball. Selv om man får poeng på vanlig måte gjennom å spille kamper tildeles også lagene poeng ved å opptre etter Fair Play prinsippene under kamp. Lag som viser gode holdninger tildeles ekstra poeng. I tillegg til å hente poeng ved å spille fotball kan lagene bidra med aktiviteter som kommer sitt nærmiljø til gode. Dette kan være alt fra å være besøksvenn for eldre, plukke søppel til å sette fokus på aktuelle tema som eksempelvis verdensdagen for psykisk helse. Alle bidra som lagene gjør som komme sitt nærmiljø til gode vil kunne gi de poeng til samme tabell.

I Oslo er prosjektet for 9.klasse elever ved 6 ulike ungdomsskoler fordelt på totalt 10 lag. Disse spiller kamper stort sett annenhver uke gjennom skoleåret. Mellom kampene setter de i gang sosiale tiltak i sitt nærmiljø. Deltagerne inviteres også til 4 ulike workshops gjennom året med aktuelle temaer som eksempelvis Barn, Ikke brud – Årets TV-aksjon i regi av PLAN og NRK, og Vålerenga mot rasisme.

Samarbeid med europeisk nettverk

Gjennom nettverket European Football for Development (EFDN) fikk vi tildelt midler fra EU og Erasmus+ programmene til å være en av 9 pilotklubber som gjennomfører prosjektet i 7 ulike land. Prosjektet kjøres parallelt gjennom samarbeidsklubbene med samme regler og rammer. Vinnende lag fra hver land og klubb får våren 2022 reise til Nederland for å konkurrer mot hverandre. En skikkelig gulrot for deltagerne fra de ulike skolene!

Følg ligaen tett på! 

Det er gledelig å følge engasjementet blant deltagerne som står på både i kamp og i sine nærmiljø. Vi er utrolig stolte over det samfunnsengasjementet deltagerne tar i sitt nærmiljø og bidrar til en bedre hverdag for mange rundt seg. Prosjektet har sin egen hjemmeside hvor dere kan følge lagene og prosjektet. Gå inn på www.communitychampionsleague.eu og klikk dere inn på vår logo. Dere kan også følge oss på vår Instragram: communitychampionsleaguenorway.

Vi er utrolig stolte over våre deltagere og gleder oss til følge fortsettelsen av sesongen!

Her er noen bilder fra årets sesong så langt:

About Author

Community Champions League er i gang!
Rull til toppen