Vålerenga-familien med tilbud til Ukrainske flyktninger

Vålerenga Fotball-familien (Vålerenga Fotball, Vålerenga Fotball Elite og Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn) brukte forrige uke på å planlegge aktiviteter for både barn og voksne flyktninger som bor på mottaket på Helsfyr.

Vi har opprettet dialog med Utlendingsdirektoratets representanter på Helsfyr for å kartlegge hvilke behov flyktningene har og hvordan Vålerenga kan bidra på best mulig måte. Dette er en litt uoversiktlig situasjon for alle, så vi må lære og tilpasse ting underveis.

De første aktivitetene ble gjennomført på fredag og i går, søndag. Det har vært ukrainske flyktninger på alle de tre treningskampene som har gått på Intility disse dagene og vi har gjennomført to aktivitetsøkter for barn fra seks år og oppover. Målet er å ha en aktivitet nesten hver dag i ulike former, både ute og inne, og for ulike aldersgrupper. Vi vil også tilby billetter til elitelagenes serie- og cupkamper. Videre er vi i kontakt med Valle Hovin Videregående skole og andre samarbeidspartnere for å se hvordan vi sammen kan legge best mulig til rette for aktiviteter. Barnehagen på Intility har fått i gang et samarbeid i forhold til de aller minste barna.

Det har vært veldig hyggelig å oppleve det store engasjementet fra foreldre, trenere, lagledere, frivillige og supportere rundt klubben de siste dagene. 

– Vi merker at det er mange fine folk som har lyst til å bidra.  Etter hvert som vi får mer oversikt vil vi involvere flere i arbeidet med aktivitetene. Vi takker varmt frivillige og ansatte som har stilt opp så langt, sier de tre fotball-lederne, Erik Espeseth, Jannicke Aas og Harriet Rudd.

About Author

Vålerenga-familien med tilbud til Ukrainske flyktninger
Rull til toppen