Høstsesongen for Gatelaget er i gang!

Denne saken er skrevet av trener for Gatelaget Svein Helge Liknes.

Etter en god sportslig vårsesong og en innholdsrik nasjonal turnering var det klart før høstens første seriekamp i Østlandsligaen.

Vi fikk besøk av vårsesongens velfortjente vinnere av Fair Play-tabellen, Sandefjord Fotball! I tillegg til å imponere med å vise utmerket sportsånd har de også klart å rekruttere flere jenter. Ikke mindre enn fire jenter var med i troppen som kom til Oslo, noe som inspirerer oss andre.

Dette sammen med strålende solskinn la derfor alt til rette for en fin fotballkamp. Og for en kamp det ble!

Sandefjords Gatelag startet best, og hamret inn par scoringer etter kort tid. Vålerengas Gatelag klarte etter hvert å redusere etter en litt trå start, før Sandefjord igjen noterte seg for et par scoringer til. Til pause var stillingen 2-6 i favør bortelaget. Selv om resultatet skulle tilsi at dette kunne bli vanskelig å snu, motiverte Gatelagets spillere hverandre til å starte med blanke ark i 2.omgang, og samtidig gjøre noen justeringer. En av justeringene blir å forsøke å avslutte mer.

2. omgang starter og hva skjer så? Gatelaget gjør som de var enig om i pausen og får uttelling. Først en scoring, to scoringer og tre scoring får Vålerenga før Sandefjord øker ledelsen. Da står det plutselig 5-7. Vålerenga er nå inne i god «steam» og klarer opprettholdte trøkket til tross for Sandefjords scoring. Og før vi vet ordet av det står det plutselig 7-7! En enorm opphenting av Vålerengas Gatelag er et faktum og kampen er enda ikke ferdig. Med kun to minutter igjen å spille, bruker Lasse sine siste krefter og vinner ballen. Han fører den fremover mot mål før han blir sklitaklet innenfor straffefeltet. Dommer peker på straffemerket og vi øyner håpet om seier! Cengiz går frem og setter ballen momentant i mål fra straffemerket. Stillinga er nå 8-7 med minuttet igjen å spille. Samtidig som mange trodde at vi der kunne innkassere seieren og tre poeng ville Sandefjord det annerledes. Gjengen fra «hvalfangerbyen» har ikke gitt opp og sender av gårde en markkryper mot Vålerengas mål. Like foran mål står en umarkert Sandefjordspiller som tar en finte som hele Vallefeltet går på. Ballen triller i mål og det står 8-8! Det ble siste spark på ballen og dermed uavgjort i en forrykende fotballkamp. I en kamp som levde til siste slutt er det også veldig gledelig å kunne meddele at begge lagene fikk full pott med Fair Play poeng, etter å ha vis utmerket sportsånd gjennom hele kampen!

Til tross for at det ble med det ene poenget til den ordinære tabellen, tar vi med oss den sterke prestasjonen med å hente inn en 2-6 ledelse. I tillegg er vi veldig glade for å kunne score full pott med Fair Play poeng og være et lag representert av begge kjønn på banen!

Vi ønsker å takk Sandefjords Gatelag for en fin kamp og vi gleder oss allerede til ny kamp kommende uke. Da skal vi Drammen og møte Strømsgodset.

Dagens spillere: Glenn, Lasse, John, Kristian, Mari, David, Cengiz, Olav, Abukar og Makahil