Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

14 aug 2019
12:00PM -
Kamp Gatelaget: Vålerenga - Moss
21 aug 2019
12:00PM -
Kamp Gatelaget: Strømsgodset - Vålerenga

Tone Televik Dahl, Byråd for eldre, helse og arbeid kom på besøk hos Jobbsjansen her på Intility Area. Flynn og Badr fra Jobbsjansen holdt en presentasjon for Byråden.  

Byrden p besk nov 2018 red hjemmeside 

Etter presentasjonen stilte Tone spørsmål om hva bakgrunnen vår var og hvordan vi havnet her.  Her svarte Egil, en av ungdommene her i jobbsjansen at for han så sto det mellom å få jobb eller fullføre kurset. Etter å ha reflektert over hvor mye han fikk ut av jobbsjansen valgte han heller å fullføre kurset istedenfor å gå raskt ut i arbeid. Dette fordi han fikk mye ut av kursene som jobbsjansen arrangerer. 

Tone spurte ungdommene på jobbsjansen: «Hvordan var det å bli tatt opp her i jobbsjansen?» Flynn fortalte at før jobbsjansen hadde han lite å gjøre og hadde heller ikke motivasjon, men tilbudet besto av mange aktiviteter han satte pris på og var en form for struktur han ikke hadde hatt tidligere.

Tone spurte Lars Eirik leder av jobbsjansen: «Hva tenker du etter jul?» Lars Eirik svarte: «Det er opp til dem selv, det tøft og få jobb så de må stå på selv».  

Tone spurte ungdommene: «Hva synes dere var mest spennende?» Flynn svarte spent at han synes lederkurset og aktiv lytting var noe av det mest spennende. Andre ting som han synes var artig var bordtennis og at alle har felles lunsj med morsomme samtaler.

Badr sier at han kommer til å savne kurset fordi kurset ga han muligheten til å reflektere mye på seg selv. Noe han ikke får gjort nå som han er utplassert som lagermedarbeider hos H&M, og han er derfor meget takknemlig for tiden her på Jobbsjansen.

Tone ville vite og spurte: «Hva mer kan man gjøre for å gi ungdommer en ny sjanse?» Egil svarte hun at et behagelig arbeidsmiljø kunne hjulpet med å gi ungdommer en ny sjanse. Egil fortalte at han så vidt fullførte VGS på grunn av at han hadde lite motivasjon, og han følte at han ikke kunne fortsette å studere rett etter VGS. Derfor bestemme han seg heller å gå på folkehøyskole slik at han fikk en pause. Flere av ungdommene var også enig i det Egil snakket om. Vi kom fram til at man trenger tålmodighet, slik at man finner seg selv og finner ut hva en er god til. Dette fikk vi reflektert mye over gjennom kursene. For å skape et behagelig arbeidsmiljø var det viktig å stille spørsmål som: «hva kunne du tenkte deg å gjøre?» slik at man finner ut om man har lidenskap for jobb.

Avslutningsvis så var alle enige om at man bør fortsette å promotere Jobbsjansen og ikke bare gjennom NAV, men også gjennom andre kanaler. Et problem som kan oppstå i fremtiden er om det ikke er nok plass, hva vil skje da? Skal jobbsjansen ta inn flere ungdommer, hva vil det medføre? Blir det like effektivt, vil alle komme ut i jobb? Noe å tenke på for både byråden og Vålerenga Fotball.

 

Hilsen Ahmed Mohammed Nassir


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 179 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.