Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

18 sep 2019
12:00PM -
Kamp Gatelaget: Vålerenga - Fredrikstad
22 sep 2019
12:00AM
Oppstart Community Champions League
25 sep 2019
12:00PM -
Kamp Gatelaget: Sandefjord - Vålerenga
01 okt 2019
12:00AM
Samfunnstur til Sørmarka

Vålerenga’s Gatelag er for lengst i gang med årets treninger som de har to ganger i uken. I mars begynner de med seriespill, som er for alle gatelagene på Østlandet. I sommer skal de delta på en årlig turnering for gatelag og til høsten skal de på en årlig utenlandstur. Spillerne jobber på dugnader i regi av Vålerenga for å tjene inn penger til denne turen.

olav222

Veteran

Olav Tveiten har vært med på Vålerengas Gatelag siden oppstarten i 2014. Da han startet på Gatelaget hadde han ikke spilt noe særlig fotball før, men han hadde drevet med mye annen idrett tidligere. Han hadde også vært nykter i noen måneder da han begynte på Gatelaget, men han visste at veien tilbake til rus var kort.

- Det vanskelige med å bli nykter er ikke å bli nykter. Det vanskelige er å holde seg nykter – ensomheten ved å bli nykter får folk til å sprekke. Da må man ha ting å drive med og et bra nettverk. På Gatelaget er det et miljø og et fellesskap der noe av vitsen er å være eller bli nykter - og det er Alfa Omega, sier Olav.

Olav synes at mange av de han har vært borti under behandling og rehabilitering, og samfunnet for øvrig, noen ganger kan ha en irriterende sympatisk tilnærming til de rusavhengige.

- Litt sånn «stakkars deg, du klarer ingenting selv», og ingen forventninger fordi en er rusavhengig. De rundt må kunne forlange ting, fordi den som er rusavhengig er helt avhengig av å ta tak i ting selv og se at en har et problem. Om en bare får sympati og åpne dører overalt, blir veien for å komme seg et steg videre lenger. I terapien kalte vi det «medavhengig», sier Olav og ler litt.

 

En viktig arena for å komme videre

Olav tror det kan være viktig for mange rusavhengige eller tidligere rusavhengige å komme til Gatelaget, da det å dukke opp på trening kan være et mål og en forventing for de. Han snakker videre om hvor mye samholdet og det sosiale på laget betyr;

- Gatelaget har ofte ikke så mye med fotball å gjøre, men det er en arena for nettverksbygging og et sted der en kan utvikle sosiale evner. Det er mange som har blitt kjent på Gatelaget og som også har blitt gode venner på fritiden, sier han.

 

Flere roller i klubben

Olav har i dag flere roller i Vålerenga – både på Gatelaget og i Vålerenga Samfunn for øvrig. Han er trivselsansvarlig på Gatelaget, utstyrsansvarlig for stiftelsen, arrangementsmedarbeider på «Engaland», fotballdommer på stiftelsens arrangementer og vert for VIP- loungen på klubbens eliteseriekamper.

olavkomprimert

Olav bidrar også som representant for Gatelaget, og i disse dager jobber han med å kontakte rusbehandlingssteder for å prøve å rekruttere spillere som kunne hatt glede av å delta på Gatelaget. Han trives godt med sin rolle i klubben, og svarer raskt og tydelig på spørsmål om hvorfor;

- Det viktigste er at du har følelsen av å bety noe. At det du gjør betyr noe for andre, og det føler jeg at jeg bidrar med i de rollene jeg har fått i klubben. Jeg føler at jeg blir verdsatt og satt pris på av de folkene rundt meg, og det er essensen i alt her.

 

Kunne du, eller kjenner du noen som kunne tenke seg å delta på Vålerengas Gatelag?

Ta kontakt med trener Svein- Helge Liknes (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., tlf: 92207128).


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 241 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.