Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

Ingen hendelser
  • Gi rasisme rødt kort

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn samarbeider med Grorud IL, bydel Grorud og bydel gamle Oslo om å bruke idretten som verktøy for å skape forbilder og bidra til et bedre oppvekstsmiljø. 

forbildeprosjektet bitmoji komprimert2

Forbildeprosjektet

Gjennom Forbildeprosjektet blir det plukket ut forbilder fra ulike skoler i bydel Grorud og gamle Oslo som bidrar som forbilder i kroppsøvingstimer for yngre elever og på en åpen treningsarena i Jordalhallen. Forbildene blir også tilbudt Ungsomslederkurs i regi av Oslo idrettskrets og trenerkurs fra Oslo Fotballkrets.

Daglig leder i Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn, Lars Eirik Eggen, var med å starte opp Forbildeprosjektet høsten 2016. Han begrunner viktigheten av prosjektet med at det er holdningsskapende.

-          Forbildeprosjektet er vårt mest omfattende program rettet mot skoler i Bydel Gamle Oslo. Det er viktig fordi vi ønsker å fokusere på gode holdninger og dyrke et godt skolemiljø for alle elevene. Vi er også glade for at Grorud IL kjører et tilsvarende program i Bydel Grorud. Vi trenger engasjement fra andre klubber og bydeler for å skape gode forbilder og skolemiljøer i byen vår, sier Lars Eirik.

forbildeprosjektet

 Verdifull erfaring for ungdommen

I dag er det 27 forbilder fra Jordal ungdomsskole, Gamlebyen skole, Kampen skole, Vålerenga skole og Valle Hovin vgs. Svein Helge Liknes fra Vålerenga Samfunn har ansvar for oppfølgingen av forbildene fra de ulike skolene og tror de kan ha mye igjen for å være forbilder.

-  Å være med som forbilde gir ungdommen først og fremst kompetanse og erfaring. Forbildene blir trygge i rollen som aktivitetsledere og lærer å håndtere ulike utfordringer som kan oppstå mellom barn og unge. Dette er verdifull kunnskap som vil hjelpe dem videre i rolle som forbilder, samt bidra i oppbyggingen av deres CV.  

 Respektløkka

På mandager etter skoletid arrangerer Vålerenga Fotball Samfunn sammen med forbildene en åpen trening i Jordalhallen for alle barn og unge over 12 år. Forbildene instruerer i ulike aktiviteter som fotball, håndball, innebandy og turn/dans. Dette tilbudet kalles for Respektløkka, og har fokus på inkludering, respekt og fair play.

- Respektløkka er en fin Arena hvor barneskoleelevene kan komme direkte etter skoleslutt og bruke hallen fritt til den aktiviteten de ønsker. Her møter de unge forbilder og aktivitetsledere som bidra til å skap god, morsom og positiv aktivitet som barna kan fylle fritiden sin med, uten noe som helst form for kostnad, sier prosjektleder Svein- Helge Liknes.


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 16 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.