Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

Ingen hendelser
  • Gi rasisme rødt kort

Deltagerne i Jobbsjansen er allerede inne i uke fire av arbeidstreningsprogrammet. Deltagerne er unge voksne mellom 18 og 25 år som er arbeidsledige, og har et ønske om å komme seg inn på arbeidsmarkedet.

De første fem ukene av programmet får deltagerne kompetansehevende kurs rettet mot arbeidslivet og fokus på personlig utvikling. Etter endt kursperiode skal deltagerne ut i arbeidspraksis tre – fire dager i uka, i tillegg til at de er inne hos Vålerenga Samfunn og får veiledning og søknad/CV- opplæring.

ungleder19kurs

Bilde: Her kurses deltagerne i kommunikasjon fra Organisasjonen Forandre.

Sosialt og motiverende

Opplegget de første ukene av jobbsjansen har stort fokus på at gruppen skal bli kjent og trives. Teambuilding og treninger med et stort fokus på inkludering er noe av det sosiale opplegget som deltagerne går igjennom. Gjennom jobbsjansen er det ønskelig at deltagerne i tillegg til å heve kompetansen og å fylle opp CV’en, skal motiveres til å drive med fysisk aktivitet og bygge sosiale nettverk.

-          Den sosiale biten av arbeidstreningsprogrammet er viktig av mange grunner. Deltagerne føler seg plutselig ikke alene om å stå i en situasjon uten jobb og skole, og får en tilknytning til et fellesskap der alle jobber mot samme mål. Dessuten er samholdet viktig for deltagerne for å bli tryggere på seg selv og sine ressurser for å ta steget videre ut mot arbeidslivet, sier prosjektleder for Jobbsjansen Maren Edvardsen.

To av guttene som deltar i programmet understreker også viktigheten av det sosiale i programmet.

-          Jobbsjansen er veldig sosialt, og det sosiale bygges opp veldig kjapt. Etter dag èn satt jeg med masse gode inntrykk og følte meg veldig klar til fortsettelsen, sier Jibriil Mohamed Ali, som deltar i programmet.

-          Folk backer hverandre og alle har et felles mål og en felles forståelse for hvorfor vi er her, sier Clement Sebazungu, som også deltar på Jobbsjansen.

En annen deltager sier at han vanligvis er typen som dropper ut av ulike tiltak eller skole, men siden han trives så godt i Jobbsjansen så møter han opp i god tid hver dag.

52170528 2039615516331258 5415607697561092096 n

Bilde: Noen av deltagerne fra jobbsjansen etter en treningskamp mot stiftelsens Gatelag.

Tabu å «nave»?

Clement og Jibriil forteller videre om hvordan de har følt på skam ved å være arbeidsledige og å få støtte fra Nav.

-          Jeg er fra et lite sted der det er skam og tabu og gå på Nav. Spesielt når man ser at andre venner og bekjente har kommet seg videre med studier og jobb, så kan det føles litt kjipt, sier Clement.

Jibriil sier seg enig, og guttene forteller videre om hvordan det er positivt å møte folk som er i samme situasjon og sliter med det samme.

-          Det gir en spesiell følelse av tilhørighet. Siden en ikke er alene om det er det lettere å forstå at det faktisk er vanskelig å få seg jobb og at det er et tøft arbeidsmarked. Samholdet i gruppen endrer faktisk synet på deg selv – du går over fra å se på deg selv som et problem til å skjønne at du faktisk er en ressurs, sier Clement.

-          Alle vil jo komme seg ut av Nav; slutte med meldekort, bli en del av voksenlivet, betale skatt og de greiene der, legger Jibriil til med et smil.

jibriilogclement

Bilde: Clement og Jibriil trives godt på jobbsjansen!


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 116 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.