Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

01 des 2020
12:00AM
Turnering Gatelag
01 des 2020
12:00AM
Turnering Gatelag
08 des 2020
12:00AM
Vennecup
10 des 2020
12:00AM
Vennecup
  • Gi rasisme rødt kort

Det er i overkant av tre måneder siden vårens Jobbsjansenkull satte i gang med arbeidstreningsprogrammet, og alle deltagerne er nå ute i praksis. De ulike praksisplassene varierer fra aktivitetsskoler og barnehage til ulike typer butikker.

jdjdj

Fra ungdom til ung voksen

To av ungdommene som deltar i programmet deler noen av sine erfaringer så langt. De stiller spørsmål rundt hvorfor de ikke lærte noe om jobbsøking og arbeidslivet på skolen. De begrunner det med at det ikke er alle som har foreldre som vet hvordan en skal komme seg ut i arbeidslivet eller gir barna oppfølging med slike ting hjemme. Overgangen fra ungdom på videregående til ung voksen og ut i arbeidslivet kan bli veldig brå for mange. 

-          Det er mange ungdommer som leter jobb men ikke vet hva en skal gjøre for å få det, sier Qaasin. 

Qaasin reflekterer videre over at han har lært på Jobbsjansen at forskjellen mellom å være ungdom og å være ung voksen med ansvar i arbeidslivet, er ganske stor. 

-          Jeg har lært ting som er viktig å ha med seg inn i voksenlivet. Hvordan en skal være en voksen med ansvar på jobben. En slipper for eksempel ikke unna med å komme for sent så lett som man gjør som ungdom, sier han. 

-          En lærer å bry seg om å gjøre det bra i en jobbsituasjon, føyer Alex til. 

 

Økt selvtillit

 Mange av kursene deltagerne fra jobbsjansen har gjennomført handler om å utvikle sosial kompetanse og å oppnå en personlig utvikling i samspill med resten av gruppen. 

-          Jeg har fått nye perspektiver, bedre selvinnsikt og jeg har lært hvordan jeg på en bedre måte kan ta vare på meg selv og andre. Jeg har satt pris på at jeg har kunnet snakke åpent om personlige problemer, for å kunne jobbe videre med det. En blir møtt med mye forståelse, tålmodighet og tett oppfølging her, sier Alex. 

-          Å være med på Jobbsjansen har økt selvtilliten min veldig. Jeg føler meg ikke så redd og usikker lenger når jeg skal snakke med noen. Folk er faktisk ikke farlige, og det var ikke så skummelt å komme i gang som jeg hadde trodd, sier Alex. 

 IMG 0025

 Arbeidslivet fremover

Alex og Qaasin er nå i arbeidstrening i butikk og på aktivitetsskole, mens de samtidig følges opp av Jobbsjansen en dag i uka for å søke på andre jobber ved siden av. Mange av kandidatene i programmet blir ansatt der de har praksis, men det er viktig og søke jobber og lære om den prosessen i tillegg uansett.

På spørsmål om hva ungdommene tenker om arbeidslivet fremover, svarer de begge at de er motiverte til å jobbe. 

-          Jeg føler meg mye mer selvsikker på at jeg er kapabel til å være ute i jobb, gi av meg selv, og å gjøre en god jobb, sier Alex, som ikke hadde noe arbeidserfaring i forkant av programmet.

-          Vi har lært mye i Jobbsjansen om hele prosessen ved å søke jobb og å jobbe. Neste gang vi skal gjøre det så er det ikke så ukjent og skummelt, da kan vi bare gjøre de tingene som vi har lært her, legger Qaasin til med et smil.

 

Ønsker du å delta på Jobbsjansen? Vi søker nye deltagere med oppstart 11.februar 2020.

Fyll ut søknadsskjema her: http://vif-samfunn.no/soknadskjema-ungdom.

Hardu spørsmål ta kontakt med Maren Vik Edvardsen på mobil 93607399 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

VIF samfunn jobbsjansen singel RGB klippet


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 85 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.