Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

01 des 2020
12:00AM
Turnering Gatelag
01 des 2020
12:00AM
Turnering Gatelag
08 des 2020
12:00AM
Vennecup
10 des 2020
12:00AM
Vennecup
  • Gi rasisme rødt kort

Milton Raiby fylte 80 år i slutten av mars, og valgte å oppfordre gjestene på jubileumsfeiringen til å betale en sum til Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn fremfor å gi en gave til han.

I forkant av 80-årslaget til Milton, sendte han en mail til samfunnsavdelingen om den hyggelige gesten.

- I min alder har man enten alt man trenger, eller ikke noe særlig. Siden jeg trolig tilhører den første gruppa, har jeg tenkt til å oppfordre gjestene mine til å bidra med støtte til den andre gruppa, og ber dem innbetale sin eventuelle gave til dere i stedet, stod det i mailen fra Milton.

milton1

Vi tar en prat med Milton etter jubileumsfeiringen, for å takke han og høre mer om hans tilknytning til klubben. Milton kan fortelle at han er styremedlem i aldermannsligaen, født og oppvokst på Vålerenga og begeistra for jobben som gjøres i samfunnsavdelingen til klubben.

Aldermannsligaen

Vålerengens Idrettsforenings Aldermannsliga har 148 medlemmer med en gjennomsnittsalder på 70 år. Felles for medlemmene er at de har hatt en sterk tilknytning til klubben som spiller, trener, eller støtteapparatet for øvrig. Hver tirsdag møtes ca. 40 av de på «Brakka» like bakenfor Vallhall for kaffe, enkel matservering og skravling og gåtur.  

Milton gikk på Vålerenga skole sammen med flere av gutta som nå er en del av aldermannsligaen. Han er en del av tiltakskomiteen til ligaen og planlegger om dagen båttur 16.mai, og tur til Krakow i September med hele 44 påmeldte.

-  Aldermannsligaen betyr veldig mye for de som er her. For oss 40 som er her jevnlig, er det en kameratgjeng som folk gleder seg til å møte hver uke, sier Milton.

milton2

Bilde: Milton foran «Brakka» der Aldermannsligaen møtes hver tirsdag.

Begeistra for det sosiale arbeidet i klubben

- Siden første gang jeg hørte om hva dere dreiv med i samfunnsavdelingen, ble jeg begeistra. Jeg ble sittende der med begeistringen min, og da var det innmari fint at jeg kom på den ideen med bursdagsgave, forklarer Milton.

Milton som blant annet har bakgrunn som ungdomsskolelærer, synes arbeidet i samfunnsavdelingen til Vålerenga er viktig fordi det knytter folk til Vålerenga og støtter bydelen.

- Det har vært snakket om nødvendigheten av å gjøre litt mer blest på Vålerenga. Både for å få folk til å komme på kampene og flere til å føle at Vålerenga er bydelen deres, at det er mer enn bare fotballen, sier Milton.

-  Fotballaget er så opp og ned at noen ganger er du glad i Vålerenga og jubler, mens andre ganger er du piska sinna. Men bydelen derimot - jeg har alltid sagt det når Vålerenga har spilt dårlig at jeg er så glad jeg er fra Vålerenga, sier han mens han smiler.

Vålerenga Samfunn vil nok en gang takke Milton Raiby for hans hyggelige gest til samfunnsavdelingen, samt gjestene i hans 80 års-lag som har støttet Stiftelsen!


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 119 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.