Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

01 des 2020
12:00AM
Turnering Gatelag
01 des 2020
12:00AM
Turnering Gatelag
08 des 2020
12:00AM
Vennecup
10 des 2020
12:00AM
Vennecup
  • Gi rasisme rødt kort

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn og Vålerenga mot Rasisme arrangerte Fargerik Fotball- turnering på tirsdag for 23. året på rad. Dagen bestod av fotballkamper på 20 ulike baner, underholdning fra scenen, storfint besøk fra ordfører og A-lagsspillere og gøyale aktiviteter.

IMG 2272

- Fotballen samler oss alle

Turneringen ble åpnet av ordfører i Oslo Marianne Borgen. Før hun telte ned fra 10 - 0 sammen med barna som en offisiell åpning, delte hun og A- lagsspiller Adam Kwarasey noen ord med barna.

-  Det å spille på klasselag sammen og den gleden man har av å gjøre noe moro sammen, det gjør noe med samholdet i klassen, sier ordføreren fra scenen under åpningen. 

Hun forteller videre om at da hun vokste opp, i «gamledager» var det ikke noe fotball for jenter. Hun er glad for at fotballen nå er for alle;

– Jente, gutt, uansett hvor man kommer fra og hvordan bakgrunn man har. Det er det som er så fint med fotballen – den samler oss alle, sier ordføreren entusiastisk.

A- lagsspiller Adam Kwarasey legger til at fotballen er for alle - uansett hvordan du ser ut eller om du har et form for handicap. Videre forteller han barna om viktigheten av Fair- play i fotballen, og oppfordrer alle barna til å takke for kampen uansett om man er frustrert eller irritert på banen. 

AD0I8519

Bilde: t.v. Daglig leder i Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn, Lars Eirik Eggen og t.h. ordfører Marianne Borgen.

Stolt tradisjon

Fargerik Fotball ble startet av Vålerenga mot Rasisme i 1996, og har vært arrangert hvert år siden. Vålerenga mot rasisme ble etablert i 1996 av klubbens junioravdeling og supportere. Supporterne til Vålerenga hadde på den tiden slitt med dårlig rykte i lengre perioder. Interne grupperinger ønsket å spre vold og rasisme. Klubben og supporterne tok et oppgjør med, og et klart standpunkt mot, vold og rasisme gjennom Fargerik Fotball. I år ble turneringen arrangert for 23. året på rad, og den er en stolt tradisjon i klubbens arbeid for et inkluderende og mangfoldig Oslo.

Turneringen har fokus på Fair- play, vennskap og gode holdninger, og lærerne får tilsendt Fair- play materiale som de går gjennom sammen med klassen i forkant av turneringen.

2A299A71792274B3E9EB34507FD8066C

Folkefullt på Vallefeltet

Det var totalt 75 klasselag og over 1500 barn fra 5.-7.trinn på ulike skoler i Oslo på årets turnering. Det var satt opp 20 fotballbaner på Vallefeltet, scene og aktiviteter som fotballdart, hastighetsmåler og skudvegg. På scenen var det pauseunderholdning fra tre artister fra UKM (Ung Kultur Møtes). Det ble også delt ut fine premier til beste Fair-play lag, beste lagnavn, beste draktsett og beste heiagjeng på hvert trinn.

Drømmekamp

Turneringen ble avsluttet med «Drømmekamp», som er nytt av året. Det er en fotballkamp der to av barna fra hver klasse får spille en kamp mot Vålerengas A- lagsspillere. Det ble spilt en drømmekamp for hvert trinn, og barna var ivrige både fra sidelinjen og på kampene. 

dk

Bilde: Mattias Vilhjalmsson og Fitim Azemi var blant spillerne fra A- laget som spilte Drømmekamp mot 6.trinn.

Daglig leder for Stilftelsen Vålerenga Fotball Samfunn, Lars Eirik Eggen, er fornøyd med årets arrangement og gleder seg allerede til neste år.

-  Det er utrolig stas å se klassene kose seg sånn på Fargerik Fotball. Dette er mangfold og fellesskap i skjønn forening. Årets nyvinning med Drømmekamp mellom elever og A-lagsspillere fra både dame- og herrelaget ble en stor suksess. Vi gleder oss allerede til neste år, sier en stolt Daglig leder.


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 74 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.