Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

10 nov 2020
12:00AM
Vennecup
12 nov 2020
12:00AM
Vennecup
18 nov 2020
12:00AM
Community Champions Leauge Workshop
25 nov 2020
12:00AM
Tur med Gatelaget
  • Gi rasisme rødt kort

tyt

Ida Marie (28) og Thomas (27) møttes på Jobbsjansen i 2014 og fant fort tonen. Mye har skjedd i livene deres siden den tid, og i sommer giftet de seg. Det gjør dem til historiens første gifte Jobbsjansen- par!

Første møte

Vi møter det nygifte paret for et intervju og de deler gledelig hvordan livene deres har endret seg siden høsten 2014. Ved spørsmål om når de deltok på jobbsjansen kommer det fort fra Ida;

- 2. september 2014 møttes vi første gang - også ble vi sammen 5. Oktober!

Hun forteller videre om det første møtet - hun husker hva han hadde på seg. Militærshorts, hår nedpå ryggen og hodet nedi mobilen. Hun var ikke sjarmert med en gang, men da de begynte å prate sammen begynte hun etter hvert å falle for han.

- Jeg var veldig sjenert og sa ikke stort. Men da han spurte meg en av de første dagene om jeg ville være med å spille biljard og sa at han kunne hjelpe meg ble jeg sjarmert, forklarer hun.

Fant kjærligheten

Både Ida og Thomas husker tiden i Jobbsjansen godt, og mimrer spesielt tilbake til de sosiale delene av arbeidstreningsprogrammet.

De begynte å «date» mens de fortsatt deltok i arbeidstreningsprogrammet og derfra gikk det fort videre. De ble samboere under programmet, og fikk tilsnakk for å være «for nære hverandre» i løpet av programmet, forteller de mens de ler.

- Vi prøvde å holde det rolig mens vi var der. Men det var vanskelig å holde seg fra hverandre – hvert fall mot slutten, forklarer Ida.

 «Loner»

Deltagelsen på Jobbsjansen fikk et ganske annet utfall for Thomas enn han hadde sett for seg.

- Jeg var ganske «Loner» da jeg kom til jobbsjansen. Jeg likte ikke å være ute, være sosial og jeg slet med angst. Jeg tok et stort steg da jeg begynte på programmet, og det hjalp meg og gjorde virkelig alt for angsten min!

Thomas forteller videre om at han i hvert fall ikke skulle ha dame, men han hadde lyst på jobb.

- Jeg gikk faktisk ut av kurset med samboer og uten jobb, helt motsatt av hva jeg egentlig hadde tenkt. Men jeg vant jo da, sier han mens han smiler til sin nygifte kone.

Selv om Thomas ikke hadde jobb da han sluttet i Jobbsjansen, fikk han det kort tid etterpå og har siden jobbet litt forskjellige steder. De siste to årene har han jobbet på lager for kolonial.no, og i løpet av den tiden har han også blitt teamleder og skiftleder.

- Jeg har vokst litt, og jobba meg oppover, sier Thomas ydmykt.

idathoma                       Bilde: Ida og Thomas utenfor AKS på Abildsø spesialskole der Ida har jobbet siden hun deltok i Jobbsjansen.

«En helt annen person»

Ida jobber på Abildsø spesialskole som assistent og på AKS, samme sted som hun begynte i arbeidspraksis mens hun var i Jobbsjansen. Hun skal ta fagprøve som barne- og ungdomsarbeider i oktober.  

-  Jeg hadde aldri kommet meg inn i den jobben jeg har i dag uten jobbsjansen. Da jeg var på intervju her satt jeg meg ned med Maren (prosjektleder for Jobbsjansen), hilste ikke på sjefen, så han ikke i øya og sa ikke et ord, forklarer Ida om hennes første møte med sin nåværende jobb.

Hun begynte allikevel i arbeidspraksis der, som etter hvert gikk over til ordinært arbeid. Nå har hun jobbet tilsvarende 100% stilling der i snart fem år.

-  Sjefen min sier at fra det første jobbintervjuet til medarbeidersamtaler nå, er jeg en helt annen person. I starten snakka jeg ikke med noen, og gjorde ingenting. Nå kan jeg ha fellessamlinger med hele spesialklassen, det kunne jeg ikke i det hele tatt før, sier hun.

Giftet seg

Da Thomas fridde til Ida i 2017 besvimte hun. 15.juni i sommer giftet de seg, og de beskriver dagen som perfekt. I disse dager er de på bryllupsreise på cruiseskip i Middelhavet!

Det nygifte paret virker fornøyde med tilværelsen og hvordan livene deres har utviklet seg de siste fem årene.

- Det er først nå ting sitter ordentlig på plass, Sier Thomas.

- Ja, alt matcher liksom, sier Ida.

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn gratulerer Ida og Thomas så mye med bryllupet og ønsker de alt godt fremover!


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 73 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.