afs

Som en del av Stiftelsens helsefremmende arbeid har det blitt gjennomført to runder med aktivitets- og livsstilsprogrammet «Active Fans». I den anledning arrangerte Stiftelsen et seminar der erfaringene fra programmene ble presentert, det ble testet metabolsk alder, samt holdt foredrag om trening og helse. Seminaret ble avsluttet med en hyggelig middag på Vålerenga’s egne gastrobar og resturant ØST!

Active Fans 

Active Fans er utviklet av EFDN (Europeen Football Development Network), og Vålerenga Samfunn er en av ni andre klubber i Europa som har gjennomført programmet. Målet med programmet er at deltagerne skal endre livsstil over tid med økt deltagense i sport, fysisk aktivitet og frivillige aktiviteter.

asas                                      Bilde: Arvid Sanden,Thomas Laurin Barlien, og Thomas Vosmik delte gledelig sine erfaringer med Active Fans- programmet.

Erfaringer fra deltagere

Tre av deltagere som har gjennomført programmet delte sine erfaringer på seminaret. De fortalte konkret hvilke endringer de hadde gjort for å få til livsstilsendringer og skrøt spesielt mye av motiverende opplegg og instruktører.

Deltagerne i programmet gikk i snitt ned 4,5 kg og 7 cm rundt midjen etter programmet som gikk over 12 uker. Blodtrykket har også gått ned, og på undersøkelse gjennomført i etterkant av programmet svarer alle deltagerne at de tror de kommer til å fortsette å trene og spise sunt etter at programmet er avsluttet.

 

efdn logo           VIF samfunn engaaktiv singel RGB klippet

 

erasmus