samfunnsturpp

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn arrangerte forrige uke en tur til Sørmarka der deltagere fra alle prosjektene var med. Det ble arrangert internkamper, teambuilding, dommerkurs, ungdomslederkurs, quiz, og visning av Champions League kamp for å nevne noe.

Samlet deltagere fra alle prosjektene

Stiftelsen har lenge hatt et ønske om å samle deltagerne fra de ulike prosjektene, og i forrige uke ble det en realitet på flotte Sørmarka konferansehotell.

Det sosiale arbeidet Stiftelsen gjør for å gjøre Oslo til en bedre by å bo i, tilbys til mange ulike målgrupper i Oslo.

Deltagerne på høstturen bestod av lavinntektsfamilier, ungdommer som ønsker å bli unge ledere i idretten, arbeidsledige unge voksne som ønsker å komme seg ut i arbeidslivet, menn over 60 år som utgjør Stiftelsens Gåfotballag, unge enslige asylsøkere og flyktninger, og folk som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus som utgjør Stiftelsens Gatelag.

71699167 10162475690730296 2441399676088352768 n                          Bilde: Deltagerne fra arbeidstreningsprogrammet Jobbsjansen koste seg masse på tur med Vålerenga Samfunn.

Innholdsrikt program

Det var mye som stod på programmet for de to dagene samfunnsavdelingen var på tur. De unge lederne har blitt kurset i lederrollen av Oslo Idrettskrets, og spillerne fra Gatelaget fikk dommerkurs for barnefotball. Alle som var med på turen deltok på en teambuildingskonkurranse med fysiske og taktiske oppgaver i en løype i skogen rundt hotellet.

Ungdommene som deltar på programmet "Ung Leder Vålerenga" hadde sin første samling på Sørmarkaturen. 

- Jeg har meldt meg på Ung Leder for å bli kjent med andre, gjøre noe sosialt og utvikle meg som menneske, sier Maria Ulvevadet.

kompri                                            Bilde: Noen av deltagerne fra Stiftelsen’s program «Ung Leder Vålerenga» samarbeider under en av teambuildingsoppgavene.

Aktive dager

Det ble også arrangert fotballkamp mellom Gåfotballaget og de unge lederne, ulike konkurranser for jobbsjansen-gjengen og fotballturnering mellom Flyktningefotballaget og Gatefotballaget. Kanopadling og fotballgolf var også populære aktiviteter for mange av deltagerne.

Familiene som deltok på turen dro til Tusenfryd på dag nummer to, noe som var stor stas for barna.

kanokompri                                          Bilde: Kanopadling på Syverudtjern rett utenfor hotellet var en populær aktivitet under oppholdet.

Mange rundt bordet

Det var mange rundt bordet da Stig Christensen fra Gåfotballaget til Stiftelsen fortalte alle som var med på Samfunnsturen om hvordan han var med å starte «Vålerenga mot Rasisme», som var starten på Vålerengas sosiale engasjement og tydelige samfunnsansvar.

middag

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn vil takke alle involverte for en fantastisk tur!

 

Se film fra oppholdet her: