Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

10 nov 2020
12:00AM
Vennecup
12 nov 2020
12:00AM
Vennecup
18 nov 2020
12:00AM
Community Champions Leauge Workshop
25 nov 2020
12:00AM
Tur med Gatelaget
  • Gi rasisme rødt kort

71699167 10162475690730296 2441399676088352768 n

Høstens «Jobbsjansen-kull» er ferdig med en seks ukers kursperiode, og skal nå ut i arbeidspraksis i ulike bedrifter. Vi tar en nærmere prat med to av deltagerne om deres erfaringer med arbeidstreningsprogrammet så langt.

Jobbsjansen

Jobbsjansen er Vålerenga Samfunns arbeidstreningsprogram med to ulike målgrupper; unge voksne mellom 18 – 25 og for personer som tidligere har hatt utfordringer tilknyttet rus. Høstens kull har siden midten av september deltatt på ulike kurs rettet mot arbeidslivet og personlig utvikling. Programmet har et stort sosialt fokus. Nå som kursperioden er over skal deltagerne ut i praksis i ulike bedrifter tilpasset deres ønsker.

Farhiyo Maxamuud og Caroline Lødding er to av deltagerne ved høstens Jobbsjansen-kull. De ser tilbake på kursperioden de nylig har fullført med mange tanker om prosessen de har vært - og fortsatt er i.

farhiyocaro                             Bilde: Farhiyo Maxamuud og Caroline Lødding.

Utfordre seg selv

Både Farhiyo og Caroline kan fortelle om hvordan Jobbsjansen har hjulpet dem til å utfordre seg selv, og hvilken verdi det har hatt for dem;

- Jeg har blitt bedre kjent med meg selv, hvordan personligheten min er, og mine sterke og svake sider. Jeg har også funnet ut hva jeg ønsker å jobbe med, sier Caroline Lødding som nylig har begynt i praksis hos Mester Grønn.

Videre forklarer Caroline at det er viktig å utfordre seg selv for å lære. Hun har blant annet lært å ta mer initiativ, kommunisere bedre, tørre å si hva hun mener, og at man må stå på for å oppnå ting forklarer hun.

Farhiyo sier seg enig i Caroline, og utdyper hennes erfaring med å utfordre seg sosialt.

- Jeg er sjenert. På jobbsjansen har jeg blitt utfordret ved at jeg må bidra sosialt i kursene og tørre å ta ordet. Jo flere ganger jeg gjør det, jo tryggere blir jeg på det, sier Farhiyo.

Inkluderende og sosialt miljø

Gruppen på 17 unge voksne fra 18 – 26 år beskrives av Caroline og Farhiyo som en inkluderende og hyggelig gjeng. På noen av kursene inviteres deltagerne til å dele personlige ting fra livene sine, noe som ofte gjør at gruppen får et spesielt bånd.

- Det som er fint med å være en gruppe er at man ikke føler seg alene siden alle er i samme situasjon. Jeg synes det har vært lærerikt å være med forskjellig type folk og høre ulike livshistorier, sier Caroline.

- Man forstår personene i gruppen bedre hvis man deler slike ting med hverandre, føyer Farhiyo til.

Prosjektleder Maren Edvardsen er opptatt av å legge til rette for et slikt miljø, og mener at det er den største suksessfaktoren for arbeidstreningsprogrammet;

- Den sosiale delen av arbeidstreningen er viktig for at ungdommene skal lykkes, bli tryggere og utvikle seg. Ungdommer med ulike bakgrunner får tilhørighet til en gruppe der alle jobber mot samme mål, det gir dem motivasjonen og mestringsfølelsen de trenger for å komme seg et steg videre.

 


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 69 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.