Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

10 nov 2020
12:00AM
Vennecup
12 nov 2020
12:00AM
Vennecup
18 nov 2020
12:00AM
Community Champions Leauge Workshop
25 nov 2020
12:00AM
Tur med Gatelaget
  • Gi rasisme rødt kort

kanjegstolepådeg

Bilde: Daglig leder ved Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn, Lars Eirik Eggen og Fagkonsulent i Fosterhjemtjenesten i Oslo, Marit Blom.

Vålerenga Fotball ønsker å bidra til at flere barn og unge i Oslo kan få en trygg og god oppvekst. Derfor tar hele Vålerengafamilien i dag over stafettpinnen til bedriftstafetten som arrangeres av Fosterhjemstjenesten i Oslo!

 Barn i Oslo trenger fosterhjem

Fosterhjemstjenesten i Oslo hjelper bydelsbarnevernet i Oslo med å rekruttere fosterhjem til barn og unge som av ulike grunner har behov for det. Heldigvis har de aller fleste barn det godt i sine familier, men dessverre er det ikke sånn for alle. Oslo har et stort behov for nye fosterhjem, og det ønsker Vålerenga å bidra med å skape oppmerksomhet rundt.

Vålerenga Fotball er glade for å samarbeide med fosterhjemstjenesten i Oslo, som utgjør en viktig forskjell for sårbare barn og unge i byen.

- Jobben de gjør i fosterhjemstjenesten er ikke bare viktig for samfunnet vårt, men den utgjør store forskjeller for barn og unge som har hatt en vanskelig start på livet. Om vårt bidrag til denne kampanjen kan bidra til å gi ett barn en trygg og god oppvekst er det mer enn verdt det, sier daglig leder av Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn, Lars Eirik Eggen.

Samfunnsnyttig stafett

Vålerenga har i dag tatt over stafettpinnen til den samfunnsnyttige stafetten. Ansatte på Intility Arena kommer de neste to ukene til å gå med Buttons i arbeidstiden, plassere rollup’s i lokalene og legge flyers lett tilgjengelig for besøkende. Elever fra foto og grafikk II ved kunst, design og arkitekturlinjen på Edvard Munch VGS har laget det gripende materialet til kampanjen. På hjemmekampen mot Molde 24.november kommer også budskapet til å være synlig. Alt dette for å øke oppmerksomheten rundt at barn i Oslo trenger fosterhjem.

Vålerenga holder stafettpinnen i 14 dager, før den etter hvert skal overtas av blant annet Sparebank 1 Østlandet, Posten og Krogsveen. Edward Munch VGS startet stafetten.

passe     plass

Bilde: Kampanjemateriale laget av elever på foto og grafikk II ved kunst, design og arkitekturlinjen på Edvard Munch VGS.

Viktig med en trygg oppvekst

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn har drevet med sosiale prosjekter for ulike målgrupper i Oslo i nærmere 15 år. Prosjektene går blant annet ut på å inkludere folk i samfunnet som har ulike utfordringer som for eksempel å komme seg ut i arbeid, å bli rusfri, utfordringer med økonomi, og utfordringer med helse.

- I mange av prosjektene vi har kommer vi tett på sårbare personer. Det viser seg at mange av de som har utfordringer dessverre har hatt vanskelige oppvekster. Vi erfarer at viktigheten av en trygg og god oppvekst ofte er stor, og at ringvirkningene ved en vanskelig oppvekst kan være store – både på individ- og samfunnsnivå, forklarer Lars Eirik.

 Mangfoldige fosterhjem

I likhet med andre typer familier, er det ingen fasit på en fosterfamilie. Ulike barn trenger ulike fosterhjem. Derfor kan mange forskjellige familier være egnet. Gifte, samboere, enslige og likekjønnede par kan alle bli gode fosterfamilier. Fosterhjemstjenesten ønsker et mangfold av fosterfamilier, slik at barn får fosterhjem som passer for dem.

                     Fosterforeldre sier: «Det er tøft, men det er verdt det»

 Kunne du tenke deg å få mer informasjon om det å være fosterhjem, eller kjenner du noen du tror kan bli et godt fosterhjem?

Få mer info eller ta kontakt med Fosterhjemstjenesten i Oslo her;

Nettside: www.fosterhjem.no/oslo

Facebook: Fosterhjemstjenesten i Oslo

Instagram: Fosterhjemstjenesten i Oslo

Telefon: 23 42 80 09


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 83 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.