Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

10 nov 2020
12:00AM
Vennecup
12 nov 2020
12:00AM
Vennecup
18 nov 2020
12:00AM
Community Champions Leauge Workshop
25 nov 2020
12:00AM
Tur med Gatelaget
  • Gi rasisme rødt kort

ccl1

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn arrangerte i går en workshop som omhandlet vold i idretten for ungdommene som deltar på prosjektet «Community Champions League». Rundt 70 ungdommer fra Oslo var med på å reflektere over viktige verdier i fotballen og rollen som forbilde.

Idrettens verdier utfordret

Målet med workshopen var å rette fokus på idrettens gode verdier og fortelle om hvordan disse verdiene blir utfordret ved vold, hets, og rasisme på fotballarenaen. I Vålerenga Samfunn har vi stor tro på idrettens evne til å inkludere, integrere og skape likeverd. Den siste tiden har det dessverre vært en økning av vold, hets og rasisme på fotballbanen, spesielt i Oslo.

Workshop for ungdommer

På gårsdagens workshop fikk ungdommene se på videoer med eksempler på dårlig oppførsel på fotballarenaer. Deretter fikk de diskutere i grupper hva som skjedde på de ulike scenarioene, hvilke følelser som vekkes og hvordan en kan håndtere de på en best mulig måte.

Prosjektleder for Community Champions Leauge, Svein Helge Liknes var fornøyd med gårsdagens arrangementet.

- Det var gøy å se ungdommene engasjere seg! De hadde gode diskusjoner og refleksjoner rundt problemstillingene. Flere av ungdommene kom med gode innspill til hverandre på hvordan man selv kan gå foran som gode rollemodeller som bidrar til en idrettsarena uten vold, sier han.

ccl2

Bilde: Ungdommene ble bedt om å plassere seg ulike steder i rommet i tråd med påstandene på lerretet.

Community Champions League

Workshopen er en av fire workshoper som ungdommene som deltar i Community Champions League skal gjennom i løpet av prosjektperioden. De andre workshopene skal handle om Fair- play, seksuell trakassering og mental helse.

Community Champions League er en fotballiga med et sterkt sosialt fokus. Deltagerne sanker like mye poeng for gode holdninger og å bidra i lokalmiljøet, som de gjør ved gode resultater på fotballbanen. Ligaen arrangeres for 9.klassinger fra ulike skoler i Oslo, og det stilles med mix-lag med begge kjønn.  Les mer om ligaen på prosjektets egen hjemmeside: www.communitychampionsleague.no

 erasmus     erasmus


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 20 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.