Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

10 nov 2020
12:00AM
Vennecup
12 nov 2020
12:00AM
Vennecup
18 nov 2020
12:00AM
Community Champions Leauge Workshop
25 nov 2020
12:00AM
Tur med Gatelaget
  • Gi rasisme rødt kort

ccl12

Community Champions Leauge er stiftelsens sosiale fotballiga for ungdomsskoleelever fra ulike skoler i Oslo. Apalløkka- og Haugerud ungdomsskole spilte nylig en spennende kamp med fulle tribuner og sosial samling i etterkant av kampen!

Community Champions Leauge

Det var en actionfylt kamp med mange mål og gode prestasjoner Apaløkka flerbrukshall på Grorud, men det er ikke resultatet som er hovedfokus i Community Champions Leauge. I den sosiale ligaen sanker du like godt poeng ved å ha en ryddig hjemmearena, opptre som gjestfri og å følge Fair-Play reglene. Den tredje måten å sanke poeng i ligaen på, er å gjøre bidrag i lokalmiljøet som f.eks. å besøke gamlehjem, arrangere noe for skolen eller plukke søppel.

Ungdommene som spilte kampen fikk god støtte fra rundt 50 tilskuere på tribunen inkludert lærere og rektor. Med musikk på anlegget, flagg, dusker, jubling, synging og den klassiske «bølgen», var det magisk stemning i hallen under lokaloppgjøret i Groruddalen.

Fair- Play og Gode holdninger

Fokuset på Fair- Play og gode holdninger var tydelig under kampen. Spillerne hjelper hverandre opp og tar hverandre i hånda. Dommer Waliid Hashi dømte sin tiende kamp i CCL, og kunne melde om gode holdninger i Apalløkka flerbrukshall.

- Det er kult å se hvordan ungdommene er mot hverandre under kampene. Apalløkka mot Haugerud endte i null gule kort og en godt gjennomført kamp fra begge lag, sier dommeren

ccl13

Nye bekjentskaper og vennskap

I etterkant av kampen var det en sosial samling for elevene fra begge skolene med servering av pizza og mulighet til å knytte nye bekjentskaper på tvers av skolene.

Elevene Zirek og Jonas fra Haugerud skole kan fortelle at de synes det er kult å spille i Community Champions Leauge, og at de liker at ligaen har fokus på Fair-Play og gode holdninger. 

Laglederne til Haugerud, Zeinedin og Argjenta, forteller om hvordan Community Champions Leauge bidrar til sosialisering og bygging av relasjoner blant ungdommene. De synes det er flott å se hvordan ungdommene fra Apalløkka og Haugerud har blitt kjent, at de blir venner og følger hverandre på sosiale medier.

Kamal Saaliti, som er lagleder for Apaløkka setter stor pris på skolens ledelse som tilrettelegger for denne typen aktiviteter på skolen og ser hvor betydningsfullt det er for elevene. Hans håp er at flere skoler i Groruddalen blir med på ligaen til neste sesong for å bygge enda flere broer på tvers av skolene.

Les mer om Community Champions Leauge her: https://www.communitychampionsleague.no/

              efdn logo                                                  efdn logo


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 25 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.