Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

Ingen hendelser
  • Gi rasisme rødt kort

På grunn av situasjonen med koronavirus, har aktivitetene til Gatelaget de siste fem ukene vært begrenset til utendørs styrketrening med kroppsvekt og gåturer i skog og mark. Nå har de endelig begynt å spille fotball igjen på Vallefeltet!

GL trening apr20

Bilde: Spillerne må holde to meters avstand fra hverandre på treningene.

Nye rammer rundt treningene

Treningene gjennomføres nå med strenge restriksjoner og med små grupper med maks fem spillere per gruppe. Tilgangen som spillerne har til Intility arena for å spise i forkant og etterkant av treningen er også kuttet ut. Isteden deler Vålerenga Samfunn ut matposer til deltagere i samarbeid med Matsentralen og Orkla.

Utfordrende tid for spillerne

Begrensningene i samfunnet på grunn av koronaviruset kan skape mange ringvirkninger for folkehelsen. Tiden vi er inne i byr også på utfordringer for mange av spillerne på Gatelaget. For personer som har hatt eller har en rusutfordring, kan det å være i karantene, miste et dagtilbud eller en rutine være brutalt.

- Ungdommen sliter mer enn gamlingene. Vanligvis klarer vi ikke å kjede oss i en time, nå må vi kjede oss over lang tid. Da kan det være vanskelig å holde seg unna gamle feller, sier kapteinen for Gatelaget John Holter, som anser seg selv som en «gamlingene».

Lagvenninnen Anne Marie kjenner utenforskap og ensomhet i disse tider.

- Hjelpeapparater har begrensninger og det er vanskelig å få oppfølging i disse dager. Situasjonen vi er i forsterker utenforskapet og ensomheten, forklarer hun.

Endelig fotballtrening igjen!

Selv om treningene har vært begrenset med restriksjoner er spillerne glade for å være i gang med fotball igjen, og det merkes godt av trener Maren Edvardsen som har fulgt Gatelaget siden oppstarten i 2014.

- Man merker på spillerne at de er glade for å være i gang med fotball igjen. Det er god stemning i gruppen, og flere sier at det er godt å være med folk igjen. Selv om selve fotballspillingen på treningen er begrenset, handler det for mange på Gatelaget mer om samholdet og følelsen av tilhørighet, forklarer hun.

 


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 75 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.