Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

10 nov 2020
12:00AM
Vennecup
12 nov 2020
12:00AM
Vennecup
18 nov 2020
12:00AM
Community Champions Leauge Workshop
25 nov 2020
12:00AM
Tur med Gatelaget
  • Gi rasisme rødt kort

gi rasisme rødt kort 3

Noen av Stiftelsens flotte ungdommer fra arbeidstreningsprogrammet Jobbsjansen viser at de tar avstand fra rasisme. Vålerenga mot Rasisme har siden 1996 jobbet for et inkluderende og mangfoldig samfunn, og i dag tilbyr Vålerenga Samfunn en rekke aktiviteter og tilbud i dette arbeidet.

Vålerenga mot Rasisme

Vålerenga mot Rasisme er et av Vålerenga Samfunn’s fire hovedprosjekter, og består av ulike tilbud og aktiviteter der mangfold, inkludering, Fair Play og gode holdninger er i fokus. 

Etablert i 1996

Vålerenga mot rasisme ble etablert i 1996 av klubbens junioravdeling og supportere. Supporterne til Vålerenga hadde på den tiden slitt med dårlig rykte i lengre perioder. Interne grupperinger ønsket å spre vold og rasisme. Klubben og supporterne tok et oppgjør med, og et klart standpunkt mot, vold og rasisme gjennom fotballturneringen Fargerik Fotball. Vålerenga mot rasisme har siden 1996 brukt fotballen som et verktøy for å skape god integrering og inkludering.

Forebyggende og holdningsskapende arbeid

I dag har Vålerenga mot Rasisme utviklet seg til å være et stort prosjekt som tilbyr mange ulike aktiviteter og tilbud for ulike målgrupper i Oslo og omegn. 

Vålerenga Samfunn har stor tro på forebyggende og holdningsskapende arbeid i kampen mot rasisme. 

vifmotrasisme                                  Bilde: Barna får en innføring i Vålerenga mot Rasisme, Fair Play og gode holdninger av (f.v.) Julie Braathen fra Vålerenga Samfunn, Ingrid Sødenå fra damelaget og Adam Kwarasey fra herrelaget.

Aktivitetene som tilbys i dag;

  • Fargerik fotball – En turnering som samler over 1500 barn på Vallefeltet for idrettsglede, mangfold og fellesskap. Fokus på Fair - Play med hilsing før og etter kamp og kåring av Fair Play lag. 
  • Forbildeprosjektet – Utdanner barn og unge til å være forbilder og aktivitetsledere i sitt nærmiljø.
  • Flyktningefotball – Ukentlig fritidstilbud for unge enslige asylsøkere og voksne nyankomne flyktninger.
  • Sportskveld – Lavterskel og gratis aktivitetstilbud for jenter og gutter fra 5.-7.trinn på ulike skoler i Oslo.
  • Vennecup – Fotballturnering og aktivitetsdag for ulike skoler i Oslo. Fokus på gode holdninger, vennskap og Fair Play. 
  • Community Champions Leauge – en fotballiga for 9.klassinger fra ulike skoler i Oslo med et sterkt sosialt fokus. Deltagerne sanker like mye poeng for gode holdninger og å bidra i lokalmiljøet, som de gjør ved gode resultater på fotballbanen.
  • Foredrag om holdninger - Vålerenga Samfunn har ansvar for å utdanne barn og unge om gode holdninger, Fair Play og Vålerenga mot Rasisme på Vålerenga Elite sitt arrangement Engaland. I løpet av et år holdes dette for over 1000 barn. 

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 75 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.