Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

10 nov 2020
12:00AM
Vennecup
12 nov 2020
12:00AM
Vennecup
18 nov 2020
12:00AM
Community Champions Leauge Workshop
25 nov 2020
12:00AM
Tur med Gatelaget
  • Gi rasisme rødt kort

Stig2020

Han var med å starte Vålerenga mot Rasisme i 1996, spiller på stiftelsens Gåfotballag, og kjenner godt til det sosiale arbeidet i klubben. I disse dager lanserer Vålerenga Samfunn Stiftelsens venner, og Stig H. Christensen (71) er første medlem!

Oppstarten av Vålerenga mot Rasisme

Som medlem av klubbens junioravdeling, var Stig med på å gjøre Vålerenga mot Rasisme til et begrep i Norsk fotball tilbake i 1996. Han forklarer at det var etter at en liten gruppe i Klanen dukket opp med t-skjorter med «hvit makt» på, at junioravdelingen med supportere tok et oppgjør med disse kreftene, og et tydelig standpunkt mot rasisme gjennom flere ulike markeringer.

Senere jobbet Stig som prosjektleder i prosjektet «Vålerenga mot Rasisme», som på den tiden var der det sosiale arbeidet til klubben var organisert. Han forteller om sin motivasjon til å engasjere seg i dette arbeidet;

- Motivasjonen min var å jobbe mot diskriminering og rasisme, en kamp jeg hadde fulgt med på i flere tiår, og hatt sympati for de svartes kamp. Vi var progressive folk i junioravdelingen som ikke fant oss i at klubben skulle bli assosiert med «hvit makt». Fokus på antirasisme og at Vålerenga er klubben for alle var viktig, forklarer han.

- Viktig å støtte de som faller utenfor

Med sitt tidligere engasjement i Vålerenga mot Rasisme og deltagelse på stiftelsens gåfotballag, kjenner Stig godt til de sosiale prosjektene som drives av Vålerenga Samfunn.

- For meg som har vært med på starten, har det vært fint å se utviklingen av det samfunnsnyttige arbeidet og forankringen i klubben. Nå er det mange flere prosjekter, flere ansatte og det jobbes mot mye flere målgrupper, forteller han.

Videre forklarer han hvorfor han mener at det er viktig å støtte de som faller utenfor i samfunnet.

- Jeg er stolt av å være første medlem i Stiftelsens venner, og å være med på å støtte de som faller litt utenfor i samfunnet. Det er viktig at de som trenger det mest får støtte, slik at alle får mulighet til å delta i meningsfulle aktiviteter. Hvis det er mindre ulikheter i samfunnet – øker tilliten. Med økt tillit i samfunnet, øker også livskvaliteten for oss alle!

stigogjulie                                                  Bilde: Julie Braathen fra Vålerenga Samfunn takker Stig for hans bidrag til stiftelsen!

Interessert i å ta del i Stiftelsens viktige arbeid ved å bli medlem av Stiftelsens Venner?

Les mer her: https://vif-samfunn.no/kontakt-oss/stiftelsens-venner

  

 


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 79 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.