Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

Ingen hendelser

vmr

 

Vålerenga mot rasisme har blitt et begrep i norsk fotball siden starten i 1996 gjennom sitt mangeårige engasjement mot vold og rasisme i fotballen.

Vålerenga mot rasisme ble etablert i 1996 av klubbens junioravdeling og klubbens supportere (Klanen), den gang kaldt Apeberget. Supporterne til Vålerenga hadde på den tiden et veldig dårlig rykte og i en lengre periode slitt med grupperinger internt som ønsket å spre rasisme og vold på tribunen. Klubben og supporterne tok et oppgjøre med dette og tok et klart standpunkt gjennom Fargerik Fotball – mot vold og rasisme og Vålerenga mot rasisme.

Vålerenga mot rasisme har siden 1996 brukt fotballen som et verktøy for å skape god integrering og inkludering.

Klubbens formålsparagraf: § 1 Klubben vil aktivt arbeide for å utvikle Norges mest fargerike fotballmiljø, med klar front mot vold og rasisme.

Klanens paragraf: § 8 Vålerenga er Norges mest fargerike idrettslag med medlemmer av ulik nasjonal, etnisk og religiøs bakgrunn. Klanen er stolte over å støtte en sånn klubb. Klanen tar avstand fra enhver form for fordommer pga. hudfarge, nasjonalitet og tro, og vil aktivt bekjempe rasisme og nazistisk aktivitet. Rasistisk og nazistisk aktivitet er ikke forenelig med medlemskap i Klanen. Klanen vil aktivt motarbeide vold på idrettsarrangementer. Voldsbruk er ikke forenlig med medlemskap i Klanen.

I dag er det spillere fra over 76 ulike nasjoner i Vålerenga, noe som er unikt i europeisk klubbsammenheng. Dette gir alle i klubben en fin mulighet til å bli kjent med de ulike kulturer, samtidig som vi bygger vennskap på tvers av livssyn og nasjonalitet. Det byr også på en del utfordringer med så mange ulike livssyn og kulturer i klubben. Derfor er vårt eksisterende samarbeid med ulike partnere så utrolig viktig i vårt mangfold og inkluderingsarbeid


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 116 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.