CCL Logo

Community Champions League er en fotballiga med et sterkt sosialt fokus som startet opp høsten 2019. Ligaen arrangeres for 9.klassinger fra ulike skoler i Oslo, og det stilles med mix-lag med begge kjønn. 

Konsept:

Deltagerne sanker like mye poeng for gode holdninger og å bidra i lokalmiljøet, som de gjør ved gode resultater på fotballbanen. Konseptet til turneringen er nemlig slik at resultatet fra fotballkampene gir 1/3 av poengene, gode holdninger gir 1/3 og bidrag i lokalmiljøet gir 1/3. 

Poeng for gode holdninger kan sankes ved å følge Fair Play - regler, opptre som gjestfri eller ha en ryddig hjemmearena. Å gjøre noe positivt for lokalmiljøet kan være alt fra å plukke søppel eller besøke gamlehjem. 

I tillegg til fotballkampene tilbys det 4 ulike workshops med ulike temaer som spillerne skal delta på gjennom sesongen. Temaene vil være Fair Play, seksuell trakassering, NOVIS-  no violence in sport, og psykisk helse.

ccl                                               Bilde: Andre internasjonale klubber som deltar på prosjektet.

EFDN 

Vålerenga Samfunn samarbeider med den internasjonale stiftelsen EFDN (European Fotball Development Network) for å gjennomføre prosjektet. Prosjektet skal gjennomføres i 7 ulike land og gjennom 8 ulike klubber. Ligaene spilles samtidig i alle land, og etter endt sesong vil det bli arrangert en internasjonal turnering hvor vinnende lag fra hvert land får mulighet til å delta.

Følg ligaen

Les mer om Community Champions Leauge, sjekk ut poegsystemet og følg med på resultater på ligaens egne nettside: https://www.communitychampionsleague.no/

efdnlogoVaèlerenga mot rasisme singel RGB

Erasmus