2022-sesongen for Gatelaget

Et innholdsrikt år med nye rekorder er beskrivende når vi skal oppsummere året til Vålerenga Gatelag 2022.

Endelig fotballaktivitet

Endelig kan vi spille fotball som normalt. La oss starte med å uttrykke gleden over et mer eller mindre normalt år, primært preget av fotballaktivitet for vårt Gatelag. Etter flere år med pandemi, restriksjoner og bøttevis av alternativ aktivitet var det deilig å kunne spille fotball som normalt!

Det er tydelig at den runde fotballen har stor betydning for vår aktivitet. Når vi på nyåret kunne starte opp igjen og tilby fotballtrening opplevde vi en enorm økning antall spillere på trening. I januar og februar var vi godt over 20 spillere på trening opp til tre dager i uken! Både nye og gamle spillere fant veien til Vallhall. Fra et snitt på rett i overkant av 10 spillere gjennom pandemien har vi økt til et snitt på nærmere 14 spillere og hatt opp mot 120 unike spillere innom Gatelaget i løpet av 2022. Vi har en aktiv base på rund 30-35 spillere som er innom jevnlig. Fire av våre spillere har også vært på arbeidstrening i stiftelsen, og kommet seg ut i ordinært arbeid i løpet av året.

Mohamed, Joey , Hamza og Waiz på kampdag på Intility arena tidligere i høst.

Rekordhøye tall siden oppstarten i 2014

Når vi først snakker om tall kan vi også nevne at vi har hatt nærmere 80 fotballøkter, spilt 25 kamper, levert 200 rusfrie timer ukentlig som utgjør over 10 000 timer totalt gjennom 2022! Dette er de høyeste tallene Gatelaget har levert siden oppstarten i 2014.

Laget jobbet også i underkant av 400 timer dugnad. Dugnadsinnsatsen bidro til at laget i oktober tok turen til Italia og Milano for å se Champions League-oppgjøret Inter – Victoria Plzen. Sammen med årets nasjonale turnering på Nadderud var dette årets høydepunkt for mange av spillerne.

Årets nasjonale turnering på Nadderud

Det var Stabæk som stod som arrangør for årets nasjonale turnering for Gatelag. I august samlet alle Gatelagene seg i regi av Fotballstiftelsen til den årlige turneringen som betegnes som årets høydepunkt for de aller fleste gatelagsspillere. Her var det Notoddens som viste best fotballferdigheter og stakk av med seieren. Nytt av året var at det også ble kåret en Fair Play-vinner gjennom et nytt poengsystem, hvor lagets Fair Play-prestasjoner gjennom kampen honoreres med poeng. Det endte med delt seier til Ham Kam og Asker.

Våre sportslige prestasjoner har variert, hvor vi endte opp med en tabellplassering midt på tre. Den har vært upåklagelig innsats til tross for varierende resultater. Dette lever vi godt med i en liga hvor deltagelse i seg selv er den største seieren.

Delt førsteplass på Fair Play tabellen

Når vi først snakker om prestasjoner i Østlandsligaen er det verdt å nevne at vi leverte bra på årets Fair Play-tabell. Det ble kåret en vinner for vårsesongen og en for høstsesongen. Etter å ha endt midt på tabellen på vårparten, delte vi førsteplassen med Sandefjord på denne tabellen på høsten. Det er vi veldig stolte av!

 

Bortekamp mot Gatelaget til Strømsgodset tidligere i sesongen.

Takk for en fin sesong!

En lang sesong går nå mot slutten. 2022 er ikke bare et rekordår for Gatelaget til Vålerenga – også Fotballstiftelsen har hatt fantastiske resultater i året som nå nærmer seg slutten. Fotballstiftelsens Gatelag, som består av 29 Gatelag fra Tromsø i nord til Start i sør, leverer totalt 5.500 rusfrie timer hver eneste uke bare med gatelagstreninger rundt om i landet. I tillegg til dette kommer kamper, turneringer, turer og annet. 

Totalt sett har Fotballstiftelsens Gatelag hatt fantastiske 1.171 spillere som har deltatt på trening i år. Videre har 240 av dem tatt steget ut i arbeid, skole og arbeidstreningsprosjekter. Les mer om Fotballstiftelsen og året som har gått her. 

Vi vil takke Fotballstiftelsen og resten av Gatelags-familien for en fantastisk fin sesong! Vålerenga’s Gatelag tar ingen pauser og holder det gående gjennom jula. Tusen takk for et fint og innholdsrikt år, vi gleder oss til et nytt år med gatelagsfotball!

Ta en titt på bildekarusellen nedenfor for å se på noen av årets høydepunkter med Gatelaget:

Rull til toppen