Fargerik fotball

Turneringen Fargerik Fotball ble startet av «Vålerenga mot Rasisme» i 1996, som på den tiden var der samfunnsarbeidet til klubben var organisert. Turneringen siden vært et årlig høydepunkt for mange, og Vålerenga Samfunn har gleden av å invitere over 1000 barn fra ulike skoler i Oslo til arrangementet hvert år. 

Vålerenga Samfunn inviterer elever fra 5.-7.trinn fra ulike skoler i Oslo til å være med på en dag med fotballkamper, gøyale aktiviteter og underholdning på Vallefeltet. Arrangementet går av stabelen en ukedag i mai/ juni. 

Fargerik Fotball har et stort fokus på Fair Play, samhold, vennskap og gode holdninger. I løpet av dagen kåres det beste Fair Play lag og heiagjeng på hvert trinn!

I tillegg til fotballkamper på hele Vallefeltet, består turneringen av konserter og aktiviteter som bordtennis, fotballdart, hastighetsmåler og skuddvegg. Spillere fra A-lagene på dame- og herresiden til Vålerenga tar også besøket innom for å snakke med barna og spille en «Drømmekamp» mot dem.

Målet med Fargerik fotball er å samle barn med forskjellig bakgrunn til felles aktivitet, samspill, lek, moro og underholdning. Sette fokus på gode verdier og bli kjent med andre barn fra andre skoler. Øke forståelse og toleranse for ulikheter og mangfold.

Vålerenga mot Rasisme er godt representert under Fargerik Fotball
Folkefullt på Vallefeltet under Fargerik Fotball 2019, med over 19 (!) fotballbaner i bruk samtidig!
Rull til toppen