Endringer i styret i Vålerenga Samfunn

Styreleder Tom Krøning går av som styreleder etter å ha vært med siden opprettelsen av Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn i 2014. Sven Mollekleiv ble valgt inn som styreleder i våres.

Kompetansetungt styre

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn består av et kompetansetungt og variert styret bestående av Tom Krøning, Per Ravn Omdal, Sven Mollekleiv, Kamzy Gunaratnam, Elin Horn, Jamil Dost og Hanne Mellingsæter. Tom Krøning trer nå av som styreleder, etter å ha vært med siden oppstarten av stiftelsen i 2014. Sven Mollekleiv gikk fra å være ordinert medlem til å bli styreleder i våres.

Vålerenga i hjertet fra ungdomsdagene

Tom sin historie i Vålerenga begynte allerede da han var 18 år gammel, i 1964. Her var han med på 1965- laget som også ble seriemestere. Tom var keeper i tillegg til Helge «Bonden» Sørlig frem til 1968.

-Vålerenga har vært i mitt hjerte fra ungdomsdagene, selv om jeg er Grunerløkka-gutt, forklarer Krøning.

Drøye 40 år senere ble han styreleder i Tippens fond. Noen år etter det igjen, i 2014, ble han pensjonist og tok også verv som styreleder i Vålerenga fotball og styremedlem i Vålerenga kultur- og idrettspark (VKIP).

Ny stadion og endring i organisering

I 2014 skulle det sosiale arbeidet som foregikk i klubben organiseres som en egen stiftelse, istedenfor å høre til under klubb som det gjorde tidligere. Siden Tom på denne tiden var styreleder i Vålerenga Fotball, ble han med som styreleder i Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn, som nå hadde blitt en egen organisasjon. Tom har i sin tid som styreleder vært med på mange endringer og utvikling av det sosiale arbeidet til klubben. Han ser tilbake på å omstrukturere organiseringen av klubben og gjøre Vålerenga Samfunn til en egen stiftelse, og å bygge Intility arena som store hendelser som har vært med på å utvikle klubben og det sosiale arbeidet.

-Det har vært veldig mange dyktige mennesker involvert i dette med å dele klubben og å bygge stadion (VKIP). Det var vært utrolig spennende og givende, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått være med på det.

Takker for seg

Krøning takker for seg etter 8 år i styret til Vålerenga Samfunn, og flere år før dette i andre styreverv tilknyttet Vålerenga. Han er allikevel ikke bekymret for styret og organisasjonens fremtid;

– Med sånne dedikerte mennesker og ansatte som du ser brenner for saken, og ikke bare jobber for å ha en jobb, men fordi de tror på det de driver med. Det er for en styreleder helt fantastisk å se at en har et sånn team. Også er styret bra sammensatt både med personligheter og kompetanse.

Alderen på 76 år tilsier at jeg kanskje burde slippe til yngre krefter, også har jeg god samvittighet – vitende om at Stiftelsen blir drevet bra og at det blir gjort en kjempejobb. Det at Sven blir styreleder har ligget i kortet lenge, med den kompetansen og nettverket hans, forklarer Krøning.

En stor takk for innsatsen

Daglig leder i Vålerenga Samfunn, Jannicke Aas, er takknemlig for innsatsen Tom har lagt ned i styrearbeidet til Stiftelsen de siste åtte årene.

– Tom har vært en stabil og kunnskapsrik styreleder i mange år og jeg har satt stor pris på det samarbeidet vi har hatt. Han skal ha mye av æren for at Stiftelsen er det den er i dag, forklarer Aas.

Påtroppende styreleder, Sven Mollekleiv ønsker også å takke Tom Krøning for innsatsen han har gjort som styreleder for Stiftelsen siden 2014.

-Jeg ønsker å takke Tom varmt for fantastisk frivillig arbeid sammen med en meget dyktig administrasjon, sier Sven.

Tom er medlem av Vålerengens Idrettsforening Aldermannsliga, og forsikrer om at han vil fortsette å følge med på VIFs utvikling i tiden fremover.

-Mer spennende med ulike nasjonaliteter enn seriegull

Sven Mollekleiv har i likhet med Tom, også en historie i Vålerenga som strekker seg langt tilbake i tid.

-Vålerenga har alltid vært klubben min, jeg spilte her som lilleputt og gikk på Hovin skole. Så Vålerenga er den klubben jeg har hatt tilhørighet til og klubben i mitt hjerte.

I perioden 2004 og 2005 var Sven styreleder i Vålerenga Fotball. Disse to årene gikk det veldig bra for A-laget herrer, men Sven synes ikke nødvendigvis det var det morsomste med disse årene;

-Det ble sølv og gull i de to årene for herrene, og det var hyggelig, men vel så morsomt var det å være beste klubb i Norway Cup eller å ha 15 spillere på aldersbestemte landslag. Men aller mest spennende synes jeg det var at over 80 nasjonaliteter spiller i drakta, og at vi klarte å utvikle programmer som Vålerenga Samfunn i dag har videreutviklet på en veldig god måte for å sikre at dette skal være klubben for alle. Jeg var opptatt av at vi skulle være best på talentutvikling, men vi skulle også være best på tilrettelegging slik at alle føler seg velkomne i klubben, forklarer han.

Mollekleiv hadde altså mange sosiale temaer på agendaen da han var i styret i klubb, og har også i løpet av arbeidslivet opparbeidet seg en bred og lang erfaring både innenfor idretten, sosialt-, og humanitært arbeid. Han har blant annet jobbet i idrettsforbundet, fotballforbundet og vært generalsekretær og president i Røde Kors. I dag Jobber med bærekraft og samfunnsansvar og samfunnskontakt i Det Norske Veritas.

Mer frivillighet, samspill og å gi folk muligheten å bli stilt krav til

Sven ser frem til videre arbeid i styret, og forteller at han blant annet er opptatt av å utvikle mer og bedre frivillighet, samspill med myndigheter og andre samarbeidspartnere, og å gi folk muligheten til å bli stilt krav til som viktige poenger i hans tanker om Stiftelsens videre drift. Han berømmer også ansatte i Vålerenga Samfunn for å profesjonelt tilrettelegge gode og behovsrettede aktiviteter med god tilrettelegging og kvalitet.

-Samfunnet trenger å gjøre mer av det som virker, og vi må få myndighetene til å se at å være med på det samspillet er viktig. Det handler om hele tiden og fange opp hvem som har størst behov. Så det må være en målsetning – mer av det som funker, dekke behov og sørge for at de som tar del får lov til å få nye utfordringer og muligheter. Altså å gjøre de som i dag deltar på et tilbud eller aktivitet, muligheten til å selv bli ressurser. For da får de retten til å bli stilt krav til, retten til å være likeverdige, og retten til å være en ressurs i eget og andres liv. Og der er ekstremt viktig – da får vi til det er det rene kinderegget, ikkesant, forklarer Mollekleiv med et smil om munnen.

Daglig leder i Vålerenga Samfunn, Jannicke Aas, ser frem til å samarbeide videre med Sven som styreleder.

-Å få inn en av landets beste på bærekraft og sosialt arbeid som styreleder er fantastisk, og jeg gleder meg stort til veien videre, sier Aas.

About Author

Endringer i styret i Vålerenga Samfunn
Rull til toppen