Har funnet jobben for meg!

Abdulqadir Umar (22) fikk jobb hos Unicare Bo & Omsorg etter å ha deltatt på arbeidstreningsprogrammet Jobbsjansen i regi av Vålerenga Samfunn. I dag er han takknemlig for at han kan jobbe med noe han har hatt et ønske om lenge – nemlig å gi bistand til barn og unge som trenger det.

Fikk mye ut av Jobbsjansen

Abdulqadir deltok på Jobbsjansen våren 2020, der han etter endt kursperiode på Intility Arena fikk praksisplass hos Unicare Bo & Omsorg. Jobbsjansen er et av hovedprosjektene i Vålerenga Samfunn, og er et arbeidstreningsprogram for personer som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet.

Abdulqadir ser tilbake på sin tid i Jobbsjansen som en lærerik tid med mange gode minner.

– Jeg fikk mye ut av å delta på Jobbsjansen og hele opplevelsen var veldig bra for meg. Jeg ble utfordra, pusha og lærte meg å ta mer ansvar. Det fikk meg til å utvikle meg, jeg fikk mer erfaring og en mer utfyllende CV med kursbevis og referanser. Det var et veldig bra miljø og sosialt fellesskap, så jeg fikk meg også noen nye venner, forklarer han.

-Ting er mye bedre!

Abdulqadir hadde arbeidspraksis på et avlastningssenter for barn og voksne med utviklingshemming hos Unicare Bo & Omsorg. Etter endt praksis, ble han tilbudt ordinær jobb siden arbeidsgiver var fornøyd med innsatsen hans og jobben han gjorde i praksisperioden.

– Ting er mye bedre for meg nå enn det var før – jeg har en jobb å gå til som jeg trives i. Det er godt miljø, og jeg liker å kunne gi bistand til barn og unge som trenger det. Jeg føler at jeg har funnet jobben for meg sånn som ting er nå, sier Abdulqadir med et smil om munnen.

Bilde: Abdulqadir og prosjektleder for Jobbsjansen Ungdom, Maren Edvardsen på Intility arena.

Gir folk muligheter til å vise frem kvaliteter i arbeidspraksis

Ved å gi kandidatene i Jobbsjansen en mulighet til å vise seg frem i arbeidspraksis hos en bedrift i flere måneder, får kandidatene en unik mulighet til å vise at de er motiverte til å gjøre en god jobb.

– Muligheten jeg har fått har betydd mye for meg. Uten Jobbsjansen og Unicare hadde jeg slitt med å få meg jobb. For meg var det viktig å få muligheten til å vise meg frem, sier Abdulqadir.

Når man først får muligheten til å vise seg frem er det andre kvaliteter og egenskaper som er vel så viktig, om ikke viktigere, enn formell kompetanse. Det som vises i praksis kan veie opp for et «hull» i CV-en eller manglende arbeidserfaring.

Enhetesleder i Unicare, Bernhard Torbjørnsen underbygger dette;

– Det finnes alt for mange ute som kanskje har noen mangler på CV ‘en eller rett og slett blir gående uten å få jobb av andre årsaker. Det kan være frustrerende å sitte inne med følelsen av å ikke få bidratt i samfunnet når man helt klart besitter kvaliteter og ferdigheter til dette. I Unicare er vi opptatt å gi folk en mulighet til å vise nettopp dette- at man har de egenskapene vi ser etter, sier Bernhard.

– Vi så dette gjennom praksisperioden til Abdulqadir. Dette var en person som hadde de kvalitetene vi var på utkikk etter, og etter en liten stund så var vi ikke i tvil om at vi skulle tilby han fast jobb hos oss, forklarer han videre. 

About Author

Har funnet jobben for meg!
Rull til toppen