Teknikkurs for Gatelaget med SkiMentor

Gatelaget til Vålerenga Samfunn deltok på teknikkurs i langrenn i samarbeid med SkiMentor. Spillerne fikk utfordret seg med å prøve ulike teknikker, og kjøring i ulikt terreng. En morsom og lærerik dag for spillerne!

Fotballspilling på hold

På grunn av covid-19 restriksjoner, har ikke Gatelaget fått kunne spille fotball på lenge. Trenerteamet har derfor vært nødt til å tenke alternativt for å holde aktivitetsnivået og motivasjonen hos spillerne oppe. Gatelaget består av spillere som har eller har hatt en utfordring med rus, og viktigheten av å ha et tilbud og fellesskap å gå til er stor. Det var derfor gledelig at SkiMentor kunne holde et teknikkurs i langrenn for den ivrige gjengen!

Variert erfaring med langrenn

Spillergruppen som møtte opp på Skullerud for å være med på kurset hadde variert erfaring med langrenn fra før av. Noen av spillerne har vært mosjonister i mange år, mens andre stod for første gang i 2021, og en hadde ikke stått siden 2008. 

Dagen bestod av blant annet teknikkgjennomgang av diagonalgange, staketeknikk, ploging og skigåing i motbakke. Litt tips og triks om utstyr og smøring ble også en naturlig del av kurset da det henger sammen med teknikken. 

Skimentor Ola Haug intruerer Gatelagsspillerne i langrennsteknikk!

SkiMentor

Ola Haug, skimentor og medgrunnlegger av SkiMentor, var kursholder for den ivrige gjengen. Han jobber til daglig på NTG-U bærum og har tidligere erfaring som aktiv utøver og langrennstrener.

SkiMentor er en nyutviklet app som inneholder omfattende teknikkurs med over 70 videoer, delt inn etter nivå. Her kan man lære langrennsteknikk, uavhengig om man er nybegynner eller har ambisjoner i de store turrennene, rett fra lomma! Appen er utviklet av flere kjente langrennsprofiler, og inneholder også et forum og muligheten til å få personlig, digital oppfølging av SkiMentor.

Lærelyst, pågangsmot og skiglede

Skimentor Ola skryter av gjengen som møtte opp og innsatsen som ble lagt inn av Gatelagsspillerne

– Det ble en fin formiddag på Skullerud med en fantastisk gjeng! Masse lærelyst, pågangsmot og skiglede. Dette gjør vi gjerne igjen, sier han etter kurset var gjennomført.

Spillerne lærte mye i løpet av kurset, og med flere teknikktips i lomma, blir både motivasjonen og skigleden fort større. Olav Tveiten, som har vært med på Gatelaget siden oppstarten i 2014, er også en dreven mosjonist på langrenn. Han tar med seg verdifulle råd og læring fra SkiMentor- kurset.

– Skikurset var veldig bra og motiverende! Vi fikk enkle, men gode og konkrete råd og forklaringer på hvordan man kan bruke energien mer effektivt og gjøre skiopplevelsen bedre, forklarer han.

Vålerenga Samfunn takker SkiMentor for en lærerik formiddag og et hyggelig samarbeid!

Interessert i å vite mer om SkiMentor? Sjekk ut nettsiden deres, https://skimentor.no/, eller last ned appen i app store/google play.

About Author

Teknikkurs for Gatelaget med SkiMentor
Rull til toppen