Matutdeling til flyktningfotballaget

Vålerengas damelag delte ut matposer til Vålerenga Samfunns flyktninglag i samarbeid med Coop og Møller bil Etterstad. Et lyspunkt for spillerne på flyktninglaget som i en veldig spesiell tid!

Flyktninglaget

Vålerenga Samfunns flyktninglag består av over 40 spillere fra 16 – 40 år, som er delt inn i to treningsgrupper etter alder. Det er en ivrig gjeng, og fotballen og fellesskapet fra idrettsmiljøet betyr mye for gruppen.

Trener for begge treningsgruppene, Husam Marai, kom selv til Norge som flyktning, og merket på asylmottak hvor stor betydning og mye glede fotballen gav han da han kom til Norge for åtte år siden. Han forteller om hva fotballen betyr for spillerne han nå er trener for;

– De trenger tilbudet masse – de har det sosialt, noen lærer norsk, og de opplever god inkludering gjennom fotballen, forklarer han.

 

Du gåkk'e aleine i Vålerenga!

Matutdelingen til spillerne på flyktningfotballaget ble tatt i mot med stor takknemmelighet, og for spillerne på damelaget var det en påminnelse om at man i Vålerenga «speller for fler enn bare seg sjæl!». 

Sjekk ut filmen under for å se intervju med trener Husam Marai og hvordan matutdelingen utspilte seg. 

About Author

Matutdeling til flyktningfotballaget
Rull til toppen