Community Champions League 2022-2023

Sesongen for Community Champions League 2022-2023 ble avsluttet med en turnering på Intility arena der vi fikk samlet ungdommene fra de ulike skolelagene. Det ble en samlende og morsom turnering i sola med i overkant av 130 ungdommer på stadion!

Community Champions League

Community Champions League er en fotballiga for 9.klassinger fra ulike skoler i Oslo, der det stilles med mix-lag med begge kjønn. Årets liga har bestått av deltagelse fra Apaløkka, Ellingsrud, Haugerud, Granstangen, Bjørnholt, Lambertseter, Linderud, Frydenberg og Lofsrud.

Ligaen startet i sin tid som et prosjekt i samarbeid med European Football for Development Network (EFDN), som er en internasjonal stiftelse. Etter at prosjektperioden med EFDN var over, har OBOS støttet opp under videreføringen av prosjektet i egen regi, gjennom sitt samarbeid med Vålerenga Samfunn.

Skoleliga med sosialt fokus

Det som skiller CCL fra mange andre skoleligaer, er at prosjektet også har et sterkt sosialt fokus. Deltagerne får ikke bare poeng til ligaen for resultater på fotballbanen, men også for å opptre i god Fair Play-ånd, og å bidra i lokalmiljøet rundt sin skole. Lagene har også fått besøk på sin skole for å ha «Vålerengatimen», som består av spillerbesøk fra A-laget og et undervisningsopplegg med temaer som Vålerenga mot Rasisme og inkludering.

 

Fellesbilde etter spillerbesøk og Vålerengatimen på Linderud ungdomsskole.

Haugerud stakk av med seieren

Haugerud ungdomsskole stakk av med årets seier med en totalscore på 96 poeng, der imponerende 45 av disse kommer fra at elevene på laget har gjort bidrag i lokalmiljøet som blant annet å besøke yngre klassetrinn og hatt opplegg om mobbing og utenforskap, hjulpet eldre over glatta i nabolaget, solgt kakao på skolen til inntekt for veldedig formål, og mye annet! Elevene ved Haugerud som har gjort en formidabel innsats når det gjelder disse bidragene, har også kjent på verdien det gir å kunne bidra i lokalmiljøet; 

– Sosiale bidrag er viktig for å bidra til et bedre skolemiljø, også er det motiverende at man får poeng, forteller Andreas fra 9E på Haugerud ungdomsskole.

Sara fra samme klasse ser også de helsemessige aspektene ved innsatsen de har lagt inn;

– Det er viktig med sosiale bidrag fordi man kan være sosial, gjøre andre glade, og det er sunt for vår fysiske og psykiske helse, forklarer hun.

Vinnere: Haugerud ungdomsskole stakk av med seieren på årets turnering, og fikk dermed utdelt premien på Intility arena i pausen på Vålerenga - Strømsgodset-kampen.

Lamberseter beste Fair Play og Apalløkka hevdet seg på banen

Lambertseter er også blant lagene som har utmerket seg i årets liga, ved at de har fått flest Fair Play-poeng av alle lagene i løpet av sesongen. På kampene som spilles ute hos skolene i løpet av sesongen, dømmer nemlig ikke dommerne bare på det sportslige. De dømmer også på om lagene utøver god Fair Play-ånd, viser gode holdninger og opptrer som gjestfrie når de får besøkende lag til sin hjemmebane på skolen. 

Videre har Apalløkka vist seg å være best på det sportslige i årets sesong, da de er det laget som har hanket inn mest poeng med tanke på resultat på fotballkampene som har blitt spilt. 

Mange gode sosiale bidrag

I løpet av sesongen har det kommet inn mange gode sosiale bidrag som ungdommene har utført i lokalmiljøet rundt sin skole. Haugerud ungdomsskole, som endte opp med å vinne hele turneringen, satte dette som hovedfokuset deres i turneringen fra begynnelsen; 

– Da vi presenterte konseptet for elevene på 9.trinn, var fokuset å snakke om viktigheten av sosiale bidrag – hvordan dette kan løfte området, men også oss selv som mennesker. Ved å ha dette fokuset fra starten fikk vi rekruttert elever til laget basert på interesse for å vinne turneringen, men aller mest interessen for å være en god bidragsyter av sosiale bidrag. Når laget ble valgt, samlet vi elevene og snakket allerede før første kamp om hvilke sosiale bidrag vi kunne gjøre. Å se laget utføre disse bidragene har forsterket samholdet blant elever på tvers av klasser og trinn. Det har gjort elevene tryggere på seg selv og hjulpet dem med å se andre rundt seg og verdiene man deler sammen -på tvers av ulikheter, forklarer Argjenta Rusiti, som er miljøterapeut på Haugerud ungdomsskole.

Vålerenga Samfunn er mektig imponert over Haugerud og alle de andre lagene som har bidratt med kreative og gode initiativer i sine nærmiljøer. Nedenfor kan du se en karousell med noen av bidragene som har kommet inn i løpet av turneringen.

Vålerenga Samfunn ønsker å takke for en fin sesong til alle ungdommer, lærere, miljøarbeidere og andre involverte som er med på å bidra til dette prosjektet!

About Author

Community Champions League 2022-2023
Rull til toppen