Gatelaget på nasjonal turnering i Bergen

Forrige uke ble det arrangert tidenes største nasjonale turnering for Gatelag ved Brann stadion i Bergen. Til sammen hadde 29 lag fra over hele Norge tatt turen for å delta. Spillerne på Gatelaget sitter igjen med minner for livet og en solid fjerdeplass fra årets turnering! 

En spent og trøtt gjeng møtte opp på Intility Arena tirsdag 07:00. Med ni spillere tok vi buss til Gardemoen og flyet videre til Bergen og bybanen rett til Brann stadion til Åpningsseremoni.  Fotballpresident Lise Klaveness, ønsket alle 350 spillere velkommen til Bergen og nasjonal turnering. Også bystyreleder i Bergen, Rune Bakervik, og styreleder i SK Brann Aslak Sverdrup var til stede.

Åpningsseremoni på Brann stadion med Lise Klaveness

Da åpningsseremonien var unnagjort, kunne vi endelig sette i gang med fotballspill. Vi startet i gruppe C med Start, Fram og Bodø/Glimt. Vårt første møte med de gulkledde nordlendingene var jevnt og endte med en knapp 1-0 seier. Deretter fikk vi bryne oss på de tilreisende fra Larvik som hadde åpnet turneringen med et 0-1 tap for Start.  Fram klarte vi også å vinne 1-0 over.  I vår siste kamp i gruppespillet fikk vi bryne oss på et veldig godt Start lag. Vi hadde marginene på vår side og det endte nok en gang med en knapp 1-0- seier. Tre jevne, gode og faire kamper slik fotballen skal være. Keeperen vår Dag hadde en kjempegod dag i buret og slapp ikke inn et eneste mål denne dagen.  Med to innbyttere, strålende vær, god stemning, god fotball, suverene ni poeng og en velsmakende gruppeseier var vi veldig fornøyd med første dag i Bergen. Dagen ble toppet av med en flott bankett på hotellet med god mat, høy stemning og underholdning. Onkel P hadde tatt turen til Vestlandet, noe som ble et stort høydepunkt for alle spillerne til stede.

Dagen etter stod turneringens A-sluttspill for tur, der Notodden var første motstander. Det ble en meget jevn kamp. Når dommeren blåste av kampen, viste måltavlen 1-1 og det var duket for straffekonkurranse.  Begge lag satt inn sine første fire skudd.  Vår supre målvakt Dag avgjorde oppgjøret med en kald redning der han sto igjen i midten av mål der skuddet selvfølgelig også kom. Med det kunne vi slippe jubelen løs – vi var tross alt klare for semifinale!

John og Rune koser seg på Nasjonal turnering!

I semifinalen var Odd å finne på motsatt banehalvdel. Det ble en vanskelig kamp med to innbyttere og i stekende sol. Vi kjempet tappert og leverte flere gode målfarlige sjanser, men til slutt måtte vi bukke for våre gode venner fra Skien, som trakk det lengste strået – det endte med et knepent 2-3 tap i semifinalen. Odd gikk videre til finalen hvor de til slutt tapte for vertene, Brann. For vår del gikk turen videre til en bronsefinale mot Viking. Etter en godt spilt kamp, med enda en jevn kamp endte det 2-2 og atter en gang til straffekonkurranse. Etter å ha beseiret Notodden på liknende vis, tok vi sikte på å gjenta suksessen. Det klarte vi dessverre ikke, da Viking var hakket vassere og tok seieren hjem.  

Med det var eventyret over for denne gang. Vi vil takke SK Brann og Fotballstiftelsen for å ha vært svært dyktige arrangører. Dere la virkelig rammene for to fantastiske dager med idrettsglede og engasjement.  Vi gratulerer samtidig Brann som vinner av turneringen.  Spillerne er svært fornøyde med opplegget og gleder seg allerede stort til turneringen i Bodø neste år!

About Author

Gatelaget på nasjonal turnering i Bergen
Rull til toppen